fredag den 1. februar 2013

Om lørdagsslik

I fortsættelse af mit indlæg i går om pebermyntestængerne... ja så var de et fast tilbehør i mange år hos os. For hver lørdag fik vi lørdagsslik, og jeg husker tydeligt den frydefulde følelse, når man udstyret med lørdags-tokronen travede ned til chokoladeforretningen på Peter Bangs Vej.

Og som Ellen skrev i går: En stor del af mindet om smagen skyldes nok de gode minder i det hele taget. Lørdagsslik var ganske rigtigt tæt forbundet med lørdagshygge, for mange af min barndoms lørdage havde samme mønster - i hvert fald i vinterhalvåret:

Om formiddagen gjorde vi pænt rent og købte ind. Om eftermiddagen hyggede vi igennem med hjemmebag og bøger, og efter middagsmaden blev der hentet slik. For to kroner kunne man få et pænt lille udvalg, og både min mor og jeg var meget længe om at bestemme os.

De stribede poser blev hjembragt, og så blev der rettet an til lørdags TV, der bestemt var værd at se på dengang.

9 kommentarer:

Madame sagde ...

Dejligt billede af Gitte Henning og Farmand :-) Og så lyder det rigtig hyggeligt med lørdagsslik til fjernsynet. Hos os blev der lavet aftenkaffe, når tv begyndte, og vi fik ristet brød til, eller jeg fik en æggesnaps :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, æggesnaps fik jeg også en gang i mellem. Det turde man dengang, hvor salmonella ikke var opfundet... ;-)

Jeg tror, at det var så populært med lørdagsslik, fordi jeg ellers aldrig fik slik. Det var kun denne ene gang om ugen; på den måde blev det noget særligt... :-)

Megan sagde ...

Nu kan jeg slet ikke huske, om vi fik lørdagsslik. For vi var altid i sommerhus i weekenderne og jeg husker allermest den glæde, det var, at komme "på landet" og boltre sig med vennerne der. Og gå i naturen, på stranden og sådan. MEN, selvfølgelig fik vi vel en slags lørdagsslik! Kan bare ikke huske hvad! ;)

Du skrev om filmen om Hitchcock forleden dag. Den skal jeg se, er vældig spændt på den. Spændende mand og spændende film!

God dag til dig.

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Ja, ser den ikke god ud?! Jeg glæder mig i hvert fald; kan se, at den kommer op i midten af februar i "min" biograf... :-)

Stegemüller sagde ...

Jeg har også gode minder om lørdagsslik; jeg tror, jeg fik en femmer at købe for, og så gik turen hen til slikmutter oppe på hjørnet. Vi så fjernsyn og jeg husker, at der 'altid' var Huset på Christianshavn og inden det var der Ingrid og Lillebror. Det var tider...

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Ja, det var tider. Huset på Christianshavn har jeg lige set igen for nylig, og den er stadig vældig hyggelig... ;-)

Gowings sagde ...

For 5 øre vingummi, tak! Og ikke for mange af de grønne...

:)

Mia Folkmann sagde ...

Gowings: Det var ellers lige præcis de grønne, jeg helst ville have... ;-) Og så ALTID den dér pebermyntestang, jeg fortalte om...

Ditte sagde ...

Volmer, Gitte og farmand :-) Hos os var der sjældent slik, men masser af hygge sammen når tv var tændt:-)