torsdag den 7. marts 2013

Husk rovfuglesilhuetterne

I denne tid er der meget liv i haven, og det betyder desværre også, at fuglene af og til flyver ind i de store ruder, som vores (efterhånden ikke helt populære) lejede hus har.

Vi kan se aftryk fra fuglene på ruden, og vi har et par gange fundet en fortumlet mejse, som vi hurtigt har fanget og siddet med i en varm hånd. Sidst var det en blåmejse, og da det var frostvejr - og Carlos var på rov - tog vi den indenfor. Efter ti minutter vågnede den op til live igen, men den var ikke taknemmelig, da vi satte den ud i træet igen. Vi blev skældt hæder og ære fra!

Egentlig meget forståeligt - det er jo "vores" ruder...

I går var det en rovfugl, der ramlede ind i ruden, og den sad længe ude på græsset og prøvede at komme sig. Jeg havde så ondt af den, men den ville jeg nok ikke prøve at varme i en hånd. Heldigvis var den i stand til at flyve efter nogle minutters forløb.

Nu har jeg fået fat i de rovfuglesilhuetter, som man kan købe hos Dyrenes Beskyttelse. Jeg ved, at de hjælper, for jeg har brugt dem før, og jeg håber, at de kan spare nogle fugleliv.

I mit gamle sommerhus hang jeg kulørte bånd op uden for vinduerne - de flagrede i vinden og så festlige ud, og samtidig holdt de fuglene på afstand. Det er også en mulighed...

7 kommentarer:

Madame sagde ...

Åh ja, godt du opfordrer til at bruge rovfuglesilhuetterne! Det er så trist at fugle flyver ind i ruder, og vi bør gøre alt, hvad vi kan, for at undgå det. Jeg har sådan en silhouet på køkkenvinduet, men de flyver desværre alligevel ind i ruden ...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er meget trist og synd. Silhuetterne hjælper, men det kan godt ske alligevel, som du skriver.

Ellen sagde ...

De hjælper heldigvis for det meste, for de arme fugle får sig ofte en gedigen hjernerystelse af sådan en 'indflyvning', har jeg engang ladet mig fortælle.

Jeg kan godt li', at du er begyndt på slumretæppe til autocamperen ;-)
Jeg har rettet mig efter et tidligere råd fra dig og købt billetter til Commodore de Luxe til England i Maj ... vi glæder os for en gangs skyld til sejlturen :o)

Stegemüller sagde ...

Det er godt at du reklamerer lidt for rovfuglesilhuetterne. Hvis bare hvert opklistret mærke kan redde en fugl, er meget da opnået.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Jamen, selvfølgelig får de hjernerystelse... mindst. De små stakler. Ja, det første af flere - vi skal jo ha' ét hver... ;-) Jeg tror, at du vil synes om Commodore de Luxe - det er vældig hyggeligt. Vi plejer bare at få morgenmaden i loungen (vi gider ikke gå ned) - og så tager vi det hele med ind på værelset og hygge-morgen-spiser i timevis... :-)

Stegemüller: Ja, efter oplevelsen med rovfuglen i går syntes jeg, at det var på sin plads...

Tina Hoeberg sagde ...

Stakkels, stakkels fugle - godt du tager fat i problematikken og redder de smaa fugle-halse fra at knaekke....:-)

Mia Folkmann sagde ...

Tina: Jeg håber, at det kan redde bare nogle, for det er da meningsløst og synd... :-)