lørdag den 20. april 2013

Mandag i Leiden

Vi havde tre hele dage i Holland, og den tredje dag blev tilbragt i Leiden. Det var nemlig i denne by, vi spiste middag om søndagen, og vi blev enige om, at vi måtte tilbage hertil, for der så ud til at være en del at udforske.Leiden har kanaler og søde huse ligesom Amsterdam, men er i en mere overskuelig størrelse. Vi gik rundt i gader og stræder og så sjove forretninger, flotte bygningsværker og fredfyldte pladser.Det var i denne by, Rembrandt blev født, så selvfølgelig kan man se hans flotte kunst her. Leiden har faktisk hele 12 meget forskellige museer, men da det var mandag, havde de fleste af dem lukket.Men det gjorde nu ikke så meget, for vejret var skønt, og vi ville hellere være udendørs. Så i stedet fandt vi frem til Hollands ældste botaniske have, der lå bag universitetet i Leiden, og udforskede den i et par timer.Bagefter tog vi på en kanalrundfart, og da vi var de eneste om bord - sammen med et par fra Norge - blev det til en meget hyggelig og personlig rundtur en god times tid. Leiden er ikke så lille endda...Aftenen blev tilbragt i Zandvoort, hvor hotellet lå, for næste dag skulle vi tilbage til Danmark. Men der var da tid til aftenkaffe med den hollandske nationaldrik - enebærsnapsen genever - inden vi pakkede bilen.

5 kommentarer:

Madame sagde ...

Hvor lyder det spændende, Mia, og sikke nogle dejlige billeder - jeg vil gerne opleve Hollands ældste botaniske have og en sejltur på kanalerne med en husbåd :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det var også en dejlig tur - det er bestemt ikke sidste gang, jeg tager til Holland; jeg har allerede fundet en masse, jeg vil se næste gang... ;-)

Krearier sagde ...

Nice! :)

Mia Folkmann sagde ...

Krearier: Det var det nemlig! :-)

Stegemüller sagde ...

Superinspirerende billeder. Leiden ligner en rigtig dejlig by. Der kunne jeg også sagtens bruge et par dage til at slentre rundt.