onsdag den 15. maj 2013

Al magt hos forbrugeren

Selv om man gør sit bedste for at holde humøret og fanen højt, så møder man uundgåeligt ting, der kan deprimere. For alt i denne verden er jo - mildt sagt - ikke altid, som man kunne ønske.

Men heldigvis så har vi forbrugermagten. Vi har nemlig magten til at vælge til og fra og undlade at købe produkter, som vi ikke kan stå inde for.

Jeg kunne for eksempel ikke drømme om at købe billige kyllinger fra et tætpakket hønseri, hvor jeg ved, at dyrene har haft det hæsligt i deres korte levetid.

Omvendt går jeg varmt ind for, at de dyr, vi spiser (hvis vi ikke er vegetarer, for det er jo også en forbrugerholdning) har det godt. At de på dyrevis kan nyde det liv, de har. At de har adgang til frisk luft og grønt græs om sommeren.

Jeg ville ønske, at vi som forbrugere ville udnytte den magtfaktor, vi er.  Lad os stå sammen og få ændret de forhold, som vi i virkeligheden slet ikke kan leve med, men som vi alt for tit lukker øjnene for.

Lad os åbne øjnene og se os selv i dem... :-)

Billedet er lånt hos Dyrenes Beskyttelse

13 kommentarer:

Madame sagde ...

Jeg er helt enig - det er også noget, der er meget vigtigt her i huset. Vi køber kun æg og kød fra dyr, der har haft et godt liv.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det er så godt, at det er vigtigt hos jer også. :-)

Finn Jensen sagde ...

Det er løgn, det med forbrugerens frie valg... Det eksisterer simpelthen ikke i Dagens ForbudsDanmark
https://www.facebook.com/fjerkrae

Æg fra ganske almindelige høns må ikke sælges selv om de ikke fejler det fjerneste og der ingen risiko er. Var det i Sverige, så måtte de godt.

GIV forbrugeren et frit valg, det har vi IKKE idag

Mia Folkmann sagde ...

Finn: Jeg forstår præcis, hvad du mener... men jeg skriver nu ikke noget om forbrugerens frie valg. DET ved jeg godt, at vi ikke har. Men vi må så stå sammen og se at få det!! Og så indtil da vælge til og fra i den udstrækning, vi har mulighed for det. :-)

Lene sagde ...

Vi prøver også så godt vi kan her i huset, men jeg synes at det nogle gange kan være en jungle!

Mia Folkmann sagde ...

Lene: Det er helt sikkert en jungle, men vi må jo bare prøve at gøre det så godt vi kan... :-)

Ellen sagde ...

Aldeles enig. Vi er de eneste, der kan få skodvarer væk fra hylderne ved at undlade at købe dem. Desværre er det oftest de billigste varer, og det er der mange, der er nødt til at tage hensyn til, selv om de måske helst ville noget andet.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det er nok også et spørgsmål om at få butikkerne til at lade være med at handle med de billigste varer, der ofte har en dårlig smag af dyremishandling...

www.sidsephos.dk sagde ...

Aij, hvor er det bare rigtigt. jeg henlede opmærksomheden på denne virksomhed?
http://www.tv2east.dk/artikler/madmarked-med-lokale-varer-aabnet-i-dag

Mia Folkmann sagde ...

sidsephos: Jeg tror, at det er en trend, der vil fortsætte og brede sig. Jeg ved, at noget i samme stil er ved at brede sig hastigt i England også. Det er i hvert fald et skridt i den rigtige retning - hurra for det! :-)

Brittsol sagde ...

Jeg køber de fleste varer økologisk men f.eks. kyllinge bryst har jeg aldrig set økologisk desværre.Men der kommer trods alt flere og flere gode varer i butikkerne.

Stegemüller sagde ...

Jeg køber alle mine varer økologisk og så sparer jeg gerne på kødet, hvis det er nødvendigt. Heldigvis kan man efterhånden få alting i en økologisk udgave. Det sætter jeg stor pris på.

Mia Folkmann sagde ...

Brittsol: Ja, det er unægteligt blevet nemmere med tiden. Jeg kan huske, da jeg begyndte at købe økologisk for mange år siden, at man virkelig skulle lede med lys og lygte... :-)

Stegemuller: Jeg har det ligesom dig; jeg sparer på kødet og køber ellers alt det økologiske, der er at finde. Især elsker jeg at tage på gårdbutikker - mange af dem er virkelig velassorterede... :-)