søndag den 19. maj 2013

En fornemmelse for bøger


I går skrev jeg om det at være en bogorm og en læsehest. I dag vil jeg skrive lidt om, hvordan jeg finder alle de bøger, jeg læser.

Nogle søger jeg selvfølgelig målbevidst, fordi jeg har et særligt emne i tankerne, som jeg gerne vil vide mere om. Andre finder jeg, fordi jeg har læst noget godt af samme forfatter og vil have mere...

Men de allerfleste finder jeg ved at "støve" rundt hos boghandlere - oftest i England. Det er faktisk én af mine yndlingsbeskæftigelser, og butikken behøver på ingen måde at være stor. Mange af mine bedste fund har jeg gjort i de små listige butikker, hvor indehaveren måske bare har haft sans for at udstille, eller hvor der er en god stemning.

Jeg kan gå rundt i timevis; kigge lidt, læse lidt, sidde lidt og "smage" på bogen. Hvis der er en café - åh ja, de allerbedste boghandlere har en lille café - så tager jeg lige en kop kaffe, mens jeg overvejer mine køb. For jeg kan såmænd snildt have fundet ti bøger eller flere, og det er der sjældent penge til.

Så jeg vælger de bedste. Dem, som jeg dårligt kan vente med at komme i gang med. Og hjemme bliver de andægtigt anbragt på hylden, så de kan stå klar til den dag, hvor jeg har tid til dem.

Sådan var det i går aftes. Jeg var færdig med den ene bog - en sød fortælling om The Vintage Teacup Club - og havde lyst til noget helt andet. Bare for afvekslingens skyld.

Og fandt denne her: The Invention of Hugo Cabret. Vel egentlig en børnebog, men den slags holder aldrig mig tilbage. Den er så fin og så smukt lavet, at det er en nydelse at sidde andægtigt og bladre i den. Studere de flotte sort/hvide tegninger. Læse om drengen Hugo, der passer alle urene på en jernbanestation i Paris. Om hans eventyr og oplevelser.

Det er en god bog! Og den er også blevet til en film. Den har jeg dog endnu til gode... :-)

8 kommentarer:

Madame sagde ...

Åh ja, jeg genkender glæden ved at støve rundt og kigge efter nye læseoplevelser - og jeg har også fundet børnebøger, som absolut måtte med hjem :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ti hi, det undrer mig ikke. Jeg kunne netop godt forestille mig, at du ville nyde at læse den slags også... :-)

Rasmine sagde ...

Selv jeg kan falde for en smuk børnebog. Af en eller anden grund er de aldrig danske. Hvorfor mon danske børn ikke skal have smukke bøger?

Normalt går jeg ret målbevidst efter bestemte emner eller forfattere - og ender så som regel med en ekstra bog eller to, og det er jo katastroflat i betragtning af reolsituationen her hos mig ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Ja, jeg lider efterhånden også af reol-pladsmangel. Men så "luger" jeg lidt en gang i mellem og tager de bøger ud, som dog ikke er livsnødvendige... ;-)

Det med danske børnebøger tror jeg ligger i prisen. Det er hundedyrt at trykke bøger, og med dansk tekst vil det altid være små oplag. Det er noget nemmere med kæmpestore engelske oplag.

Ellen sagde ...

Sjovt, at boglæsning har fået, måske ikke ligefrem en renaissance, hos dig, men dog alligevel en optrapning.
Det bliver ikke til så meget hos mig mere - jeg falder alt for hurtigt i søvn, uanset hvor god bogen er. Det må være alderen, for i mine yngre dage kunne jeg læse fem bøger om ugen.
Måske havde det lidt at gøre med, at jeg var alene med C og tit gik i seng samtidig med hende, og så ellers lå og læste og læste i timevis.
Nu er jeg aldrig alene mere, men det er jeg nu ikke ked af :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det er egentlig sjovt, men der er nok også en grund: Jeg har haft lidt for meget om ørerne i en del år, og nu, hvor jeg blandt andet har fået solgt det store hus, har jeg fået mere tid. Jeg håber og tror, at der bliver endnu mere tid fremover... ;-)

Annette sagde ...

Jeg genkender dine glæde ved at søge efter nyt læsestof.
Det har taget lang tid, alt for lang tid at blive opdateret med hvad der er sket hos dig siden jul, men nu er jeg i hus og hvor har jeg nydt det. Det er sjovt at tænke på, at du op til flere gange er kørt næsten forbi på vej mod syd og at du har "gjort" vidunderlige Amsterdam.
Måske det en dag vil lykkes os at mødes, det ville være sjovt.
Kærlige hilsener fra det sydlige Holland.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Ja og ved du hvad: Jeg tænker på hver eneste gang, jeg har kørt i og igennem Holland. "Gid vide, hvor Annette er lige nu...". Det kunne være så sjovt at mødes, og det er nok slet ikke umuligt - vi har i hvert fald planer om mange flere besøg både i Holland og vores elskede Brugge.

Jeg har faktisk netop igen været vejen forbi og har overnattet i Brugge på en hotelbåd. Det var en ret sjov oplevelse, så den tager vi igen på vejen hjem. Og så en ekstra dag i Brugge også... Jeg er bare så vild med den by.
Kærlig hilsen ... nu fra England... :-)