torsdag den 30. maj 2013

Solen kan jo ikke skinne hver dag...


... og det gør den så sandelig heller ikke. Regnen har stået ned i stænger; det har været gråt og næsten uigennemsigtigt og rigtig, rigtig kedeligt. Så i går benyttede vi lejligheden til at tage til byen Redditch, der stort set er ét stort butikscenter, for at finde en bog eller to, og bagefter købte vi maling til opfriskning af køkken. Det er bare med at udnytte det våde vejr, så man er klar til udendørs oplevelser, når det igen ser lysere ud.

Så dagen i dag har for mit vedkommende stået på maling af køkkenet. I stedet for den halvbeskidte gule, som englænderne af en eller anden grund bruger så flittigt, er det nu malet lyst som i en meget mælket cafe latte.

Jeg har nu erfaret, at engelsk maling er meget anderledes end dansk. Jeg har ellers malet rigtig meget i min tid, men jeg har aldrig prøvet Dulux maling før. Da jeg åbnede dåsen, var malingen så tyk, at den næsten kunne stå selv, og jeg tænkte, at det da aldrig gik godt. Men det var som at male med fedt flødeskum...

Ikke bare dækker malingen utroligt godt; den løber ikke, den tørrer hurtigt, og den er særdeles drøj i brug. Jeg har malet alle køkkenlågerne, skufferne, panelerne, sidestykkerne og hylder - og jeg har brugt det halve af en lille literdåse til 100 kr. Til gengæld bliver malingen ikke helt så satinblank som jeg er vant til, men nærmere satinmat, men det kan jeg leve med... ;-)

10 kommentarer:

Lillian sagde ...

Spændende projekt du har gang i :-). Har du ikke et billede af dit nye køkken? Evt. et før og efter billede?

Her skinner solen og det har været stegende hedt. Har taget solbad et par timer og skal til stranden og Hjallerup marked i morgen :-)

Jeg sender lidt solskin til dig!

Rasmine sagde ...

Ja, hvad er det med englænderne og den der gule farve? Jeg var engang ansat i et firma, som fik sine brochurer grundigt lokaliseret, og der kom den der gule farve også til at dominere i den engelske udgave. Sært! Hvis du en dag snubler over svaret, vil jeg gerne læse det :-)

folehave's univers sagde ...

Ja det er jo ikke fordi vi bliver sol skoldede og skifter ham. Dejligt at få malet, det trænger der godt nok også til her. Dog er det alt som trænger, både vægge, gulve og alt andet. En dag får jeg tid og det vil pynte.

Madame sagde ...

Dulux maling lyder rigtig spændende - kan den mon købes også her? Her har vi haft sol og 22 grader i dag og har gået tur på stranden ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Lillian: Det bliver i så tilfælde et "efter" billede - men jeg skal lige være helt færdig (mangler væggene). I tak, lidt solskin modtages gerne - selv om steghedt måske er lidt i overkanten... ;-)

Rasmine: Jeg læste et sted, at farven Magnolia (der er sådan lidt rødlig-kedelig-beige) er den mest solgte herovre. Den snavset-gule må være den næst-mest solgte... ;-)

Folehave's univers: Der er også meget, der trænger her, synes jeg. Men nu har jeg da så fundet ud af, at det kan gøres for rimelige midler... Ja, det pynter altid gevaldigt med en frisk omgang maling - du kan også tro, at jeg nyder det (nu, hvor det er overstået!) :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det ved jeg faktisk ikke - jeg har aldrig set det derhjemme, men jeg har heller aldrig regnet med, at der var så stor forskel på maling. Det lyder da fantastisk med 22 grader og tur til stranden... :-)

Nick Burns sagde ...

Sounds lovely Mia, I am sure it will look lovely once painted. Video is done and sent to your hotmail by the way. Enjoy :-)

Mia Folkmann sagde ...

Nick: It is? I haven't seen it...

Oh just checked - it had landed in the junk mail for some reason. I'm gonna see it now. THANKS Nick... :-)

Ellen sagde ...

Det er da fint, at en maling kan være både flødeksumstyk og meget drøj i brug - en ikke helt forventet kombination.
C købte murmaling i DK, fordi hun ikke kunne få den farve, hun gerne ville have, i UK, men hun var ved at falde død om, da hun hørte prisen :-D

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det var også overraskende! Jeg var sikker på, at de små pyttedåser ikke rakte en meter, men det gjorde de alligevel. Faktisk mange metre... ;-)