lørdag den 1. juni 2013

Økonomisk eftersyn


Jeg fandt en sjov bog om (engelsk) økonomi, som jeg sad og læste forleden. Og selv om ikke alt passer til danske forhold, så var der alligevel noget, der fik mig til at tænke mig om.

For hvor er der dog mange små dumme beløb, som man går og betaler uden at tænke særligt meget over det. Da jeg begyndte at granske vores økonomi med lup, fandt jeg adskillige punkter, der uden det store besvær kunne fjernes. Og vupti havde jeg sparet omkring 500 kr. om måneden. Bare sådan lige.

Det gav mig selvfølgelig blod på tanden, så nu bliver alt gået igennem med den helt store tættekam. Der må være mere at hente. Sådan vupti!  ;-)

10 kommentarer:

Susanne sagde ...

Det er en god øvelse at gøre en gang imellem. Måske man skulle sætte det som punkt i kalenderes en gang om året. Helt uafhængigt at højtider og sommerferie.
Jeg er inspireret.

Madame sagde ...

Rigtig god idé, Mia - jeg tror, jeg vil gøre det samme her, og det bør man jo nok gøre med jævne mellemrum ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Jeg tror, at det er en rigtig god idé at sætte det ind som et punkt i kalenderen. Det kan sikkert svare sig at gennemgå forsikringer og abonnementer m.m. :-)

Madame: Mange af vores ting er bare "levn" fra gamle dage, der lige så stille er kørt med. Men det skal være løgn, skal det... ;-)

Ellen sagde ...

Jeg gjorde det samme, da jeg gerne ville have det store forkromede overblik i forbindelse med overgang til efterløn, og ja, jeg fik også et par overraskelser ... det bliver altså til nogle penge på årsbasis :-)

Krearier sagde ...

Et lille men godt tip.
Hav altid lærredsposer og/eller bokse i bilen, når der skal handles ind, så de dyre plastikposer ikke skal købes.
Pengepungen bliver glad og samme gør miljøet :)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det gælder med at tænke sig om - gebyrer på diverse kan i hvert fald snildt undværes, og forsikringer kan skæres ned til det allermest nødvendige... :-)

Krearier: Det er nemlig en rigtig god idé. Jeg har med tiden fået en masse smarte hessian tasker/poser her i England, og dem tager jeg altid med på indkøb. Plastikposer hører kun til nødstilfældene... ;-)

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Men is er der forhåbentlig stadig plads i budgettet til ???

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Du godeste... ja!!

Annette sagde ...

Hvor er det dejligt pludselig at finde en øjenåbner. Da jeg stoppede med at arbejde måtte budgettet også finkæmmes for betalinger, som egentlig ikke var nødvendige og som ikke har været savnet.

Jeg blev glad, da jeg læste at der også havde været tid til en udflugt og at det ikke var arbejde alt sammen.

Tak for navnet på hotellet fra Brugge, båden ser meget indbydende ud og jeg er allerede begyndt at forberede husherren på, at han vil blive inviteret ☺.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Der er uhyggeligt, så mange uvæsentlige betalinger, man kan trække rundt med. Mange af vores stammer fra tidligere tider, hvor behovet var et helt andet. Nej, heldigvis er der også tid til afslapning ind i mellem. Vi har gået rigtig mange ture denne gang, og vi har nydt det!

The Barge hotel er et sjovt sted at bo - vi har godt nok ændret på planerne, for vi bliver lidt længere her i England og har rykket Brugge-opholdet. Derfor kunne vi ikke bo på båden på vej tilbage, men har fundet et andet hotel (som vi ikke har været på før). Altid sjovt at prøve noget nyt... :-)