onsdag den 31. juli 2013

Lak og lir

I øjeblikket ser jeg mange serier med boligindretning - det er skønt at "flade ud" foran 11 tommer'en efter en travl, varm dag - og samtidig er det et studie i menneskers forskelligheder.

For nu har jeg set mange, der falder i svime over eksklusive lamper, toiletter, der selv kan skylle, bruse, lukke og slukke, brusere med lys og duft, for slet ikke at snakke om kæmpestore fjernsyn, som man dårligt kan komme langt nok på afstand af.

Jeg må indrømme, at fascinationen af den slags er totalt uforståelig for mig. For de ting koster jo kassen, som man siger - og jeg tænker bare på, hvor længe man skal arbejde for at få den slags penge indenbords.

Næ, må jeg bede om de udsendelser, hvor man indretter med genbrug, antikfund, gode tilbud og sjove ting, som man igennem lang tid (et helt liv?) går og finder og hjembringer med glæde. Sådan et hjem bliver anderledes personligt. For ingen penge (næsten). 

Foto: lucasfoxbcn

16 kommentarer:

Inge sagde ...

Du har da ret Mia, men forudsætningen for at man kan finde fede tinge på auktioner og loppemarked, er jo at nogen på et eller andet tidspunkt har valgt at bruge penge på at købe den nye og spændende "dims" :-)

Mia Folkmann sagde ...

Inge: Ja, det har du ganske ret i. Men de "fede" ting, som jeg kan lide, har nok ikke på noget tidspunkt kostet så mange penge... ;-)

Rasmine sagde ...

Den slags kan overdrives, det har du ganske ret i, men det kan alting, også genbrugsindretning, i det mindste efter min mening ;-)

Ellen sagde ...

Stramme linjer, high-tech og 'overfancy' ting er ikke mig heller, men jeg holder mest af en (pæn) blanding af nyt og gammelt.
Du har i hvert fald het ret i, at mange af de der vilde luksusting, man ser i den slags udsendelser, er alt for meget, og jeg ville ikke engang eje tingene, selv om jeg havde pengene til at købe dem for ... i Hammerslag falder de fx næsten altid totalt i svime, hvis de kommer i nærheden af et sort marmorbadeværelse med sort samitet og guldhaner. Jeg ville få en depressiv lidelse i løbet af 14 dage med sådan et ;-)

Ellen sagde ...

... saNitet ...

Fruen i Midten sagde ...

Hi hi, jeg har ikke set den slags udsendelser meget længe, men jeg synes, at der lidt for tit er lighed mellem dyrt og dejligt. Jeg vil hellere rejse pengene op end sidde i dyre møbler (som nogen en dag kommer forbi og hugger).

Madame sagde ...

Jeg har det præcis son dig - elsker programmer, hvor hjem er indrettet personligt med genbrug og sjove ting ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Åh ja, helt bestemt. Jeg har set mange underlige overfyldte boliger - men det er netop min pointe: At det er sjovt, at vi mennesker er SÅ forskellige... ;-)

Ellen: Helt enig i det med den depressive lidelse...! Jeg kan også godt lide blandingen af nyt og gammelt - elsker blandt andet designerting, og den slags kan såmænd være dyre nok... ;-)

Fruen i Midten: Helt enig! Men sådan prioriterer vi jo så forskelligt... ;-)

Madame: Den slags programmer er så utroligt inspirerende - jeg får en masse gode ideer af at se dem... :-)

Megan sagde ...

Jeg er ganske enig. Men allermest fordi man bliver så ufri af den slags dyre sager. Og mere vil have mere!

Der er noget charmerende og dejligt ved loppefund og genbrug, noget jeg først selv rigtig er begyndt at forstå de seneste par år. MEN jeg har nu aldrig været til det helt store pling, noget i mig stejler. ;)

God eftermiddag, her buldrer det i horisonten.

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Jeg har ikke tidligere været specielt god til genbrug - men jeg så lyset, da jeg skulle møblere Hollymount - et stort hus til 8 personer - og det lykkedes mig at gøre det for under 20.000 kr. Ellers er det præcis, som du siger: Man bliver så ufri af de dyre sager... ;-)

Stegemüller sagde ...

Jeg er enig med dig i at loppefund kan være dejlige.

Da jeg flyttede til Hvidovre, stod jeg og manglede spisebord og stole. Jeg ville have et superelipse-bord tegnet af Piet Hein, men jeg havde bestemt ikke råd til et nyt. I stedet tog jeg ind i en forretning, hvor de handlede med brugte designermøbler og der fandt jeg sandelig mit drømmebord. Det har et hak, som de tidligere ejere har lavet; det ser jeg bare som patina, og jeg ånder lettet op over, at jeg ikke blev den første, der skulle lave et hak.

Jeg købte også fire brugte stole. Dvs. stellet var brugt, men så var de ombetrukket med cognacfarvet skind, så man kan slet ikke se, at de var brugte.

Hyacinth Bucket sagde ...

Helt enig med dig Mia...:-)

Har haft dyre designersofaer, men nu har jeg 2fra Ikea som jeg kan skifte betræk på og på den måde får man jo tit nye sofaer og nyt look. Elsker loppemarkeder og genbrug.
Når jeg ser sådanne udsendelser så snakker vi tit om hvorfor folk ikke kan får store nok badeværelser?
De skal jo være hele balsaler.
Det er jo ikke der man skal opholde sig så lang tid af gangen..;-)

Knus fra Lisbeth

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Sådan har jeg det også - de møbler, jeg købte på internetauktioner og rundt omkring til mit engelske hus, har da også deres små skavanker. Men når man skal leje huset ud, kommer der hurtigt flere til - og så ærgrer jeg mig ikke nær så meget over det. :-)

Hyacinth: Nej netop. Men smag og behag er forskellig, og selv om jeg bestemt ikke kan finde lykken i guldbelagte vandhaner, så er der jo andre der kan. Jeg siger som Fruen i Midten og Megan: Jeg vil hellere rejse pengene op... og... man bliver så ufri af alt det eksklusive... :-)

helle sagde ...

Hørt! Jeg vil sige at selv om jeg havde kassen, ville jeg ikke bruge pengene på større og dyrere forbrugsting. Jeg ville give mig selv noget mere frihed..!

Hilsener fra Helle

Ditte sagde ...

Smag og behag er gudskelov forskellig. Vi har investeret i nogle få gode ting som kan tåle at blive brugt i mange år - resten er arvegods og foræringer.
Jeg rejser ikke meget men vil hellere bruge penge på andre gode oplevelser, f.eks nogle af de eminente spisesteder vi har i Danmark. Det er der rigtig mange der ryster på hovedet af!

Mia Folkmann sagde ...

Helle: Ja, økonomisk frihed er langt mere værd... :-)

Ditte: Jeg er vokset op i et hjem, hvor man netop købte nogle gode ting, der kunne holde i årevis, og nogle af de ting har jeg stadig. Men ellers er min pointe også, at vi er så utroligt forskellige - jeg vil også hellere bruge penge på dejlig mad... :-)