onsdag den 17. juli 2013

Mine yndlingsblomster

Der er ikke meget spræl i den lejede have her... men noget af det bedste er efter min mening denne her, der breder sig stort og voldsomt på en yndefuld måde. En anemone af en slags?

Den vokser flittigt foran soveværelsesvinduet, og hver morgen, når jeg cykler en lille tur på motionscyklen, sidder jeg og kigger ud på de humlebier, der borer sig højt summende ind i blomsterne - én efter én.

Det er sådan en skøn lyd og et skønt syn, og da jeg elsker humlebier, skal jeg helt sikkert have sådan nogle hvad-det-nu-er i min engelske have.

9 kommentarer:

Hyacinth Bucket sagde ...

Det er en HøstAnemone...meget smuk.
Har haft en men desværretog frosten den..

Hej fra Lisbeth

Mia Folkmann sagde ...

Hyacinth: Tusind tak for den oplysning. Men den er altså lidt sart over for frost, kan jeg forstå - måske passer den så i virkeligheden bedre i England end her, for der plejer ikke at være helt så meget frost derovre... :-)

Madame sagde ...

Ja, det er en høstanemone, som Lisbeth skriver - hvor er den yndig! Den er mere hvid end dem, vi ser her. du kan samle frø af den ... :-)

Deborah sagde ...

Ja det er høstanemonen også en af mine yndlinge. Jeg kan ikke helt se, hvad farve de er, de ser svagt lyserøde ud? De fås helt hvide og mere lyserøde end dine. Man altid smukke.

De var i mit første hus på Falster i store mængder, og de bredte sig villigt.

Inge sagde ...

Jeg ville så gerne have høstanemoner i min have, samtidig gik jeg og hev noget stædigt grønt ukrudt op.. Heldigvis overså jeg nogle planter, og det viste sig at være høstanemoner.. :-)
Nu luger jeg ikke mere.. :-)

Stegemüller sagde ...

Det er en skøn plante, og der er ikke noget at sige til, at du holder af at se humlebierne suse ind i dem.

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Fine høstanemoner, mine blomster ikke endnu, men der er da knopper og håb :)

Ellen sagde ...

Smuk, fin og sart udseende blomt - kan godt forstå, at du holder meget af den.
Jeg holder så meget af så mange blomster, at jeg slet ikke kan sige, hvilken der er min yndling - men sådan en behøver man jo heller ikke at have :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er en god idé at samle frø - til glæde for mig - og de lokale humlebasser... ;-)

Deborah: De er lyserøde lidt over i det lilla og meget høje. Ja, jeg kan se at de breder sig villigt, så de kan åbenbart lide at være her. :-)

Inge: Åh, det kender jeg godt. Jeg er også holdt op med at luge... ;-)

Stegemüller: Det lyder så hyggeligt, når de summer med "næsen" helt ned i blomsten... :-)

Sussi: Hvor der er knopper, er der håb. Mine står meget i læ her, så måske er det derfor, de er kommet så tidligt... :-)

Ellen: Jeg har et væld af yndlingsblomster, men her i den lejede have er der ikke voldsomt mange at vælge imellem... ;-)