torsdag den 3. oktober 2013

Duften af liljer

Ikke alle elsker duften af liljer, men jeg gør.

Når jeg besøger historiske huse, står der tit en vase med disse kæmpestore blomster, og de udsender deres stærke duft til hele rummet - og måske derfor forbinder jeg den med noget historisk og noget hyggeligt.

Da jeg var på efterårsmesse i Great Malvern i weekenden, lod jeg mig derfor friste til at købe et stort bundt fra en af de store lilje-dyrkere herovre. Jeg bar dem andægtigt hjem, og nu står de her i spisestuen - et gennemgangsrum - og dufter intenst.

10 kommentarer:

**Perler på snor** Dorthe sagde ...

Man fornemmer duften - den er vidunderlig!

*SMIL* Dorthe

Inge sagde ...

Jeg kan også godt lide liljeduften, men jeg er ikke vild med alt det farvestof der sidder på støvdragerne, de er næsten umuligt at vaske af igen.. :-)

Stegemüller sagde ...

Jeg synes faktisk, at duften af liljer er alt for kraftig; men det er en smuk blomst, den har bare lidt begravelse over sig.

Mia Folkmann sagde ...

Dorthe: Mmmmm, ja det er den altså... :-)

Inge: Jeg har også stillet vasen på et (vaskbart) voksdug, for jeg ved godt, at de drysser meget... ;-)

Stegemüller: Ja, sådan er det vist for mange mennesker - men jeg har nok bare ikke oplevet dem ved en begravelse...

Madame sagde ...

De er så smukke at have i en vase - jeg kan slet ikke huske duften, men det må være fordi, det er for længe siden, jeg købte en buket ... :-)

Krearier sagde ...

Elsker, elsker, elsker liljer, og det ved min kæreste heldigvis ;-)

Rasmine sagde ...

Jeg er helt enig, Mia. For et stykke tid siden købte jeg en temmelig lille lilje i potte - i Netto, såmænd. Den fyldte hele "huset" med sin pragtfulde duft i over en uge. - Der er mange smukke blomster, men ingen, der dufter så godt som liljer! Jo, for resten, freesiaer, måske.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det MÅ have været længe siden, for duften er næsten uforglemmelig... ;-)

Krearier: Det ved min så også nu... ;-)

Rasmine: Jo hyacinter - jeg kan heller ikke få nok af hyacinter. Jeg er nok lidt "duft-narkoman"... ;)

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Jeg så lige at de havde potter med liljer for 20 kr. i Kvickly..... jeg var lige ved..... men mit lyse egetræsbord kan ikke lig farvepulveret fra støvdragerne, og jeg synes ikke rigtig at jeg har plads andre steder til så store blomster.

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Jeg så faktisk et sted, hvor man tilrådede at man fjernede støvdragerne, når man stillede dem ind i en vase - og det er selvfølgelig en mulighed...