torsdag den 24. oktober 2013

Historiske huse

Én af de ting, jeg virkelig holder af i England, er de mange historiske huse og haver, og jeg benytter enhver lejlighed til at besøge dem, jeg kan komme i nærheden af.

Nogle gange er det nye oplevelser - andre gange er det et kært gensyn. Det sidste gælder selvfølgelig især de steder, der ligger i nærheden af mit eget hus.

Ét af de huse, vi besøgte for nylig, ligger i Wolverhampton i nærheden af Birmingham. Moseley Old Hall; et fint gammelt hus fra det 17. århundrede.

Tidligere var det ikke tilladt at fotografere inde i husene, men nu er man mere fleksibel - så længe man bare ikke bruger blitz. Så vi benyttede os af muligheden og af solen, der forsigtigt tittede ind gennem de blyindfattede ruder.

7 kommentarer:

Fruen i Midten sagde ...

Der ser hyggeligt ud :-) Men også lidt mørkt, ikke? Med mørke gulve og træpaneler helt op til loftet og kun stearinlys og petroleumslamper. Det har krævet gode øjne at sidde og læse eller sy og strikke i sådan en stue.

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Jo, det må have været mørkt i vinterhalvåret især. Og lys var dyre, så man har nok sparet på dem..

Madame sagde ...

Det må være spændende at opsøge historieske huse i England! Jeg forestiller mig, at mange af dem er indrettet anderledes, end de var her dengang. Men jeg kender dem kun fra film ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: De er meget, meget forskellige, men det er altid spændende at se dem. Du må altså en tur til England... ;-)

Ellen sagde ...

Det er også en af vores yndlingsbeskæftigelser :-)
Nogle af vores besøg er inspireret af dit Anglofilia; andre af Antiqur Road Show, andre igen af tilfældigheder, men én ting er sikkert: der er masser, masser af tage af - jeg tror aldrig, vi når at se dem alle sammen. Næste gang, når jeg igen må rejse til foråret, skal vi se Sudeley Castle, som er enormt stort ... kender du det? Det må ligge ikke så langt fra dig.

Ellen sagde ...

Ja, altså: AntiquE ... :-(

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Gættede mig til e'et... ;-) Ja, der er masser at se, og vi når givetvis heller ikke dem alle. Også fordi mange af dem er så gode, at de kan/bør gentages jævnligt... Ja, Sudeley Castle har jeg besøgt mange gange, men det er længe siden - så et genbesøg var nok på sin plads... ;-)