søndag den 20. oktober 2013

Livet på landet

Jeg har netop set hele to film med skuespilleren Pauline Collins: The Quartet - en vældig sød film om pensionerede musikere på et ret specielt plejehjem - og serien Mount Pleasant, der nærmest er en engelsk udgave af Desperate housewives...

Pauline Collins er altid dejlig og spiller godt, og jeg kom til at tænke på min yndlingsserie over alle yndlingsserier Forever Green, hvor hun spillede sammen med John Alderton.

Serien gik i engelsk TV i begyndelsen af 1990'erne, og måske skyldtes min begejstring blandt andet, at jeg genkendte så meget af mig selv i Harriet Boult, som Pauline Collins spillede.

I hvert fald slugte jeg serien med allerstørste begejstring, og da den var slut, måtte jeg bare eje den, så jeg kunne se den igen. Men serien var ikke indspillet på VHS, som det jo var dengang, og den kom ikke til salg.

Så jeg kontaktede filmselskabet, der dog oplyste, at de ikke havde til sinds at sende serien på markedet. Men jeg blev ved med at plage... om man dog ikke kunne indspille den på bånd til mig bare - jeg skulle nok betale for det.

Og efter adskillige forsøg og forskellige kontakter lykkedes det faktisk. Jeg fik overtalt en person i et svagt øjeblik, og formedels en mindre formue lovede de at indspille serien til mig på seks bånd.

Jeg havde aftalt, at de kunne sende pakken med bånd til mig på ferieadressen i Lake District, hvor jeg var dengang, og jeg husker endnu det røde postbud, der til fods kom slæbende på min pakke tværs over marken med tyr og vædder.

Men jeg måtte vente pænt med at gense serien, for der var hverken TV eller video så langt væk fra alting, og det var lige før, at jeg glædede mig til at komme hjem...

13 kommentarer:

Megan sagde ...

Jeg har også altid været vild med lige netop de to, men jeg er ikke sikker på, at jeg har set den serie. Jeg har stor lyst! :)

Måske er den siden blevet tilgængelig, hvem ved.

Ha' en skøn søndag.

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Det ved jeg, at den er. Jeg har den nemlig (også) på DVD nu... ;-)

Rasmine sagde ...

Tænk, at det kunne lade sig gøre at få lavet en video-udgave bare til én person! Jeg har en lumsk mistanke om, at det ikke ville have muligt i Danmark ...

Ellen sagde ...

Man er imponeret! Både over din stædighed og over, at det overhovedet kunne lade sig gøre.
Jeg kender Pauline Collins fra en eller anden serie - kan bare ikke huske hvilken. Det er ikke en af de nævnte, men en, der har været vist i DK.

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Jeg tror på din lumske mistanke... ;-)

Ellen: Jeg ER rimelig stædig, når der er noget, jeg vil. Det var vel også derfor det overhovedet lykkedes mig at få Hollymount. Ja, jeg er sikker på, at du kender Pauline Collins; hun har været med i mange serier og film. En dejlig dame! :-)

Kisser sagde ...

Mia, du er heldigvis god til at fortælle om dine ndlingsserier.
PARADISE kom med mig hjem fra London og jeg har set den. Ved du, at serie to bliver releaed i november?
Forever Green er lige sat på huskelisten hos Amazon ved mit næste køb.

Mia Folkmann sagde ...

Kisser: Der ER også så mange gode - Forever Green er et must! Jeg er sikker på, at du vil elske den... :-)

PS. Ja, jeg så lidt af Paradise 2 i England...

Madame sagde ...

Jeg kender desværre ikke Forever Green, men det var fin service! Dejligt at du fik din serie - og overspillet kun til dig :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Det var nemlig fin service - og videobåndene har jeg endnu... ;-)

Susanne sagde ...

Jeg har aldrig været god til serier. Men jeg synes da, at det er sejt at have speciallavede videobånd liggende i gemmerne. Bare fordi du ville....

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Ti hi, jeg ved ikke engang, om stædighed hører blandt de gode egenskaber. I nogle tilfælde måske... ;-)

Marianne sagde ...

Så har jeg bestilt 'Forever Green' på Amazon.co.uk, for jeg kan nemlig også ret godt lide Pauline Collins og John Alderton! :) Tak for oplysningen - vidste ikke den serie fandtes.
Jeg har samtidig bestilt en anden serie med dem: 'Thomas and Sarah', som du sikkert også kender; en slags opfølger på 'Upstairs, Downstairs', hvor man følger deres liv sammen, efter de tjente hos Bellamy familien.
Glæder mig til at se begge serier! :)

Mia Folkmann sagde ...

Marianne: Åh, jeg tror bestemt, at du vil elske "Forever Green" - den anden serie kender jeg godt, men jeg har aldrig set den, så måske kan du give en lille "anmeldelse" af den på et tidspunkt... ;-)