fredag den 29. november 2013

Køb en bog - eller to


England har mange store, gode boghandlere - blandt andet én i Worcester, som vi altid skal besøge. Men jeg ved, at mange boghandlere har det svært, og nogle er gået ned under krisen.

Jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden bøger, og jeg elsker boghandlere - store som små. Så derfor har jeg det princip, at jeg altid køber en bog med hjem. Hvis jeg absolut ikke kan finde en bog, køber jeg noget andet. Et postkort eller to, et bogmærke eller noget andet.

Jeg har nævnt det før: Hvis man vil bevare butikkerne, må man købe noget i dem. Og jeg vil virkelig gerne bevare boghandlerne, der giver mig så meget fornøjelse.

Hvad jeg købte i dag? En bog, der fangede min opmærksomhed og vækkede nysgerrigheden. Og da jeg købte den, sagde ekspedienten: Et førsteklasses valg. En rigtig, rigtig god bog, der passer perfekt til årstiden og det grå og disede vejr.

Den vil jeg glæde mig til at læse...

6 kommentarer:

Ellen sagde ...

Det er en rigtig overgangsperiode vi er inde i, tror jeg. Jeg er - indtil videre - helt gået over til kun at læse på min iPad og jeg tror helt sikkert, at e-bøgerne er kommet for at blive. Det er så nemt og enkelt, og et helt bibliotek fylder stadig kun en iPad ...
Men hvad så med boghandlerne? Bøgerne skal nok bestå, men i hvilken form? Og vil de trykte bøger kunne overleve, mon?

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Jeg tror også fuldt og fast på, at bøgerne består - og jeg tror såmænd, at det bliver lidt begge dele. Personligt gider jeg slet ikke læse e-bøger - nok fordi jeg arbejder på en computer dagen lang og gerne vil væk fra skærmen - men jeg læser fagstof på skærmen. Hyggebøger er fysiske bøger i min verden... :-)

Sidse sagde ...

Det er bare så rigtigt. Handle og støtte. Enkelt og let.

Mia Folkmann sagde ...

Sidse: Ja, livet bliver da noget mere kedeligt, hvis vi ikke gør det...

Madame sagde ...

Åh ja, hvor har du dog ret - vi bør støtte boghandlerne! Erin Morgenstern er et helt nyt navn for mig ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Også for mig - men bogen lød bare så dejlig... :-)