torsdag den 26. december 2013

En god bog


I går tilbragte jeg stort set hele dagen med en god bog - kun afbrudt af en travetur midt på dagen og lidt småture ud til køleskabet for at stille sulten. Nå ja, og så en gang Ludo med den rare mand, men den snakker vi ikke for højt om (jeg tabte!)

Og jeg kom til at tænke på de gange, hvor netop en speciel bog har mindet mig om det sted, hvor jeg var, mens jeg læste den. Som dengang, hvor jeg fordybede mig i Richard Adams "Pigen i gyngen" på en forlænget weekend i Fåborg sammen med min rare mand.

Det var i februar måned - opholdet var min fødselsdagsgave det år - og det var isnende koldt. Vi boede i en lille hyggelig hytte helt ude ved havet, og den kolde vind gjorde, at vi kun vovede os ud på korte besøg i Fåborgs butikker.

Så i stedet for at gå lange friske traveture, indrettede jeg mig med bog og varm chokolade i sofaen, mens min rare mand foretog sig noget andet - vi har altid et eller andet projekt i gang.

Og fordi jeg kunne tillade mig at fordybe mig intenst i bogen og nærmest forsvinde ind i dens mystiske univers, står den stadig så klar for mig, selv om det efterhånden er mange år siden. For mig vil "Pigen i gyngen" altid betyde Fåborg, isvinter og varm chokolade...

6 kommentarer:

Madame sagde ...

Sikke en hyggelig 2. juledag! Det er spændende, at du kobler bog og sted sammen på den måde - det tror jeg ikke, jeg selv gør og måske fordi, de fleste læses på søvnløse nætter :-) Dejligt at du har genfundet den intense læseglæde igen!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg nyder at have genfundet den, kan du tro. Er færdig med den første bog og i gang med den næste... ;-)

Rasmine sagde ...

The Girl in a Swing er en fantastisk god bog og til sidst en af de uhyggeligste, jeg har læst! Det er næsten utroligt, at det er den samme mand, der har skrevet Watership Down - som er lige så god, men på en helt anden måde.

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Ja, de er begge to vældig gode. Men ih, hvor jeg græd, da jeg læste Hundeflugten. Shardik holdt jeg meget af, men jeg har endnu ikke læst Traveller, der ellers står lige her på reolen....

Donald sagde ...

Det er den smukkeste beskrivelse af en læseoplevelse! Ja, man "forsvinder" ind i et andet univers, og det har man rigtig godt af! :)
Glædelig 2.juledag!

Mia Folkmann sagde ...

Donald: I lige måde, Donald. Jeg tror bestemt også, at man har godt af at forsvinde ind i et andet univers en gang i mellem... :-)