lørdag den 28. december 2013

Nu med pension...


Jeg har tidligere skrevet om mine år inden for det danske retsvæsen, og en del af de år var jeg ansat som tjenestemand. Det har jeg sådan set ikke spekuleret så meget på efterfølgende, men pludselig dukkede en lille tanke op: Gad vide, om jeg ikke havde opsparet noget pension. Min løn dengang var en god bid lavere end mine kollegers, og det skyldtes netop pensionsdelen...

En opringning afslørede i første omgang, at jeg ganske vist havde en del tjenestemandsansatte år på bagen, men at der ikke var indberettet nogen pension. Men en nærmere granskning afslørede, at der faktisk var lidt til gode til mig.

Det er småpenge, vi snakker om, men alt kan bruges. Og pointen med dette indlæg er: Husk at undersøge det nærmere, hvis du har en mistanke om, at du har noget til gode på pensionsfronten. Eventuelle pensionsbeløb kommer åbenbart ikke altid af sig selv...

10 kommentarer:

Sidse sagde ...

Man ved snart ikke mere hvor man har sig selv. (c:

Madame sagde ...

Hvor er det dejligt for dig - tillykke!
Hvordan har du fundet ud af det?
Jeg har også været tjenestemand i nogle år, så jeg vil meget gerne have et fif ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Sidse: Det er ikke nemt... ;-)

Madame: Der er nogle specielle regler, der skal være opfyldt - noget med alderen på det pågældende tidspunkt. Min rare mand har også været tjenestemandsansat, men han var for ung og tjenestemand for kort tid, så ham var der ikke noget til. Der er noget, der hedder Statens Administration - prøv at skrive til dem. Ellers skal man kontakte det sted, man var ansat (i mit tilfælde var det domsstolsstyrelsen) De er alle sammen meget hjælpsomme, og det er godt, for det er lidt af en detektivopgave. Håber, at der er noget til dig... ;-)

Madame sagde ...

Tusind tak, Mia!

Trine Louise sagde ...

Jeg ved ikke om tjenestemandspension er noget specielt, men hvis man er i tvivl om tidligere arbejdsgiveres indbetalinger til pensionsopsparing kan man logge ind på pensionsinfo.dk med sin Nem-Id og se de opsparingsordninger man måtte have.

Mia Folkmann sagde ...

Trine Louise: Jeg ved heller ikke om det er noget specielt - men tak for tippet... :-)

Ellen sagde ...

Det kan vel altid hjælpe lidt til på vejen mod autocamperen :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Lige netop!! :-)

Pia sagde ...

Den slags overraskelser er altid velkomne og hver en krone tæller :-)

Mia Folkmann sagde ...

Pia: Netop. Jeg blev også så glad, da jeg opdagede det... ;-)