fredag den 2. maj 2014

Pladsmangel - eller det modsatte?

Jeg ser ofte engelske udsendelser, der handler om byggeri og restaurering - fordi det er noget, der interesserer mig. Men ofte undrer det mig, at så mange bygger så stort...

Selv ældre mennesker, hvor børnene for længst er flyttet hjemmefra, kan ikke få plads nok. Køkkenet skal helst være en mindre balsal, og der skal være gæsteværelser til hele familien inklusive børn og børnebørn - og jeg kan ikke lade være med at undre mig over, hvorfor man i en fremskreden alder vil have så meget plads, som man vel nok bruger relativt sjældent?! Det ville givetvis være billigere at leje en campingvogn eller booke familien ind på hotel?!

Jeg er selv ved at gå i modsat retning. Jeg har nemlig indset, at jeg sagtens kan klare mig med lidt og endda foretrækker noget småt - og at jeg derfor - hvis jeg skulle ud og købe hus i dag - ville se på sagen med helt andre øjne end tidligere.

Måske er jeg endelig ved at blive voksen og fornuftig? Naaaaa....  ;-)

Foto: Lawrence Beck

8 kommentarer:

Lene sagde ...

Jeg fatter det heller ikke, så min drøm om tiden efter det store landbrug bliver et sted med søer og skove (landmandens ønske) og en ældgammel gård, der kan rives ned. Så skal der bygges et lille træhus til os med et anneks til børn og måske svigerbørn og børnebørn :-)

Mia Folkmann sagde ...

Lene: Det lyder som en rigtig dejlig drøm, Lene... :-)

Ellen sagde ...

Det kræver jo så, at man har plads til en campingvogn eller har et hotel i bekvem nærhed - vi har ingen af delene, og det dur jo ikke, at man skal køre et godt stykke vej for at være sammen. Det er hyggeligst at kunne spise morgenmad sammen stadig iført morgenhår, men endnu værre er det ikke bare at kunne gå i seng om aftenen.
Vi er derfor ved at købe noget større - det er ikke kun for børns og børnebørns skyld - vi kender folk over hele landet, og så er det rart, at man kan have overnattende gæster.
Vi får dog kun to gæsteværelser, og det bliver så praktisk indrettet, at vi simpelthen lukker hele førstesalen af, når den ikke bliver brugt til gæster.
Så jo tak - gerne masser af plads. Det har i mange år irriteret os, at vi kun kan være mere end seks personer, når vi inviterer til Sverige.
Men sådan er vi så forskellige :-)

folehave's univers sagde ...

Behov er jo så forskellige, på forskellige tidspunkter i livet. Jeg har også rigeligt at holde her. Samtidig er det dejligt at der er et ekstra værelse ( pigekammeret mit værelse) hvor der er plads til overnattende. Vi har en skurvogn som også bruges til overnatning. Det er dog primitivt, men min ældste søn og kæresten bruger den, så at sige altid når de er hjemme fra København.Rasmus hygger sig med optænding i ovnen og tissen udendørs. Det gør man ikke på Frederiksberg, fra 4. sal.
Jeg kan sagtens se mig selv, i noget mindre om en del år.

Hyacinth Bucket sagde ...

Ja det er sjovt hvordan man ændrer behov som årene går.
Hvordan man eftersom børnene blev flere og ældre og hvordan pladsen gik fra alm. til kæmpestor villa i 3 etager.
Puha all den rengøring..;-)

I dag hvor jer er alene og bor på 1.sal hos min yngste datter og svigersøn i en lille lejlighed er jeg tilfreds.
Ja køkken og badeværelse kunne være større men det er hyggeligt som det er.
Jeg kunne også godt bruge plads til mere skabsplads i soveværelset..men jeg kan jo også sortere lidt ud i alt det tøj jeg ikke bruger..;-)
Vi har jo en del familie og venner på Sjælland og når de kommer på besøg, særlig min yngste stedsøn med familie og 4 børn, så flytter jeg da bare nedenunder i gæsteværelset og de får min lejlighed ovenpå.:-)
Og nogen af gæsterne kan bo hos min ældste datter som har god plads..hun bor kun 10 min.væk.

Sådan klarer vi det..for i hverdagen har vi jo masser af plads.

Jeg elsker også de gode engelske bolig og bygge serier.

Knus fra Lisbeth

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, behovene er forskellige, men i de boligudsendelser, jeg ser, starter det ældre par altid med ønsket om at skære ned. De ender gerne med det modsatte... ;-)

Mit behov for noget mindre kommer nok af, at jeg har haft flere kæmpestore huse. "Al den rengøring", som Hyacinth siger. Hollymount hører jo heller ikke til en beskeden størrelse, og jeg kan sagtens forestille mig en dag, hvor jeg ikke vil have så meget at spekulere på. Jeg har haft begge dele - og jeg ved, at jeg faktisk trives nok så godt på en lille plads. Det kræver bare lidt mere planlægning og lidt mere oprydning... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Folehave's univers: Lyder ret hyggeligt med en skurvogn... ;-)

Mit tidligere hus - det vi solgte for et par år siden - var dejligt, men stort og frygtelig besværligt at holde. Vores engelske hus er lige så stort, men ikke helt så besværligt - men faktisk trives jeg godt i små huse. Meget praktisk, når man gerne vil have en autocamper... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Hyacinth: Det lyder så hyggeligt, sådan som I har indrettet jer. Det har vi jo også haft i tankerne, men vi vil helst bo på landet, og min mor vil helst på i byen. Så nu har vi tænkt os at dele sol og vind lige - så må min mor komme på ferier hos os på landet, og vi kan være sammen i byen, når vi er i DK.

Ja, engelske boligudsendelser er superhyggelige; vi sluger dem råt... :-) Knus fra Mia