mandag den 2. juni 2014

En duftende azalea

En af de store fornøjelser ved at besøge engelske haver er - for mit vedkommende og på denne årstid - den gule azalea her. Den dufter nemlig så pragtfuldt, og hvis jeg kan finde en bænk i nærheden, kan jeg sidde længe og bare snuse ind...

Jeg har den desværre ikke i min egen have, men det har jeg haft. I et tidligere hus i Danmark plantede jeg den lige ved indgangsdøren, så der duftede skønt, når man gik forbi.

6 kommentarer:

Ellen sagde ...

Blomsterdufte er de bedste dufte.
Azalea er rigtig dejlig, lige som uægte jasmin (mock orange) er aldeles vidunderlig - og de nye, gamle duftende roser, som vist de fleste foretrækker. En rose skal helst dufte, kan vi ikke blive enige om det?

Rasmine sagde ...

Jeg elsker azaleaer - det vil sige, efter billedet at dømme er den gule ikke så køn som de andre, jeg har set, men til gengæld dufter de ikke, og det skal blomster nu engang helst. Det ville ikke være så tosset med en duftende "rigtig" azalea. (Det skulle for resten slet ikke undre mig, om den gule er den oprindelige ("rigtige").)

Rasmine sagde ...

Nu har jeg googlet, og det viser sig, at der findes mange forskellige duftende azaleaer :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Helt enig! Åh ja, jasminer - jeg kan blive helt "høj" af den duft. Og roser skal dufte, ja. Jeg køber aldrig andre... :-)

Rasmine: Ja, der er da nok andre end den, jeg kender. Men den gule her hedder noget med luteum på latin, og det er min favorit :-)

Fruen i Midten sagde ...

En både gul og duftende azalea! Det tror jeg ikke, jeg nogensinde har mødt. Men det er da en skøn ide at plante den lige ved indgangsdøren, så man har glæde af den, hver gang man skal ud eller ind :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Det var en dejlig idé; du kan tro, vi nød det :-)