søndag den 8. juni 2014

Gør det selv


Hvad gør man, når man gentagne gange bliver brændt af af håndværkere? Man opgiver dem - og gør det selv!

Medmindre, selvfølgelig, at det er ting, der enten er ulovlige at gøre selv eller for besværlige. (Som for eksempel udskiftning af bidder af bjælker eller andet voldsomt). (Fordelen ved et hus som vores er, at det kan repareres i "bidder"). (Bagdelen er, at det HELE tiden skal repareres i "bidder").

Nå, men vi er ved at opnå en vis ekspertise ud i kalkmørtel-reparationer, trætjære-do og maling. Noget af malingen udføres med linoliemaling, der har den fordel, at det dufter dejligt, er drøjt og yderst behageligt at arbejde med. Bagdelen (der er altid en bagdel, ikke sandt?!) er, at den sorte maling sætter sig så godt og grundigt fast, at jeg efterhånden ligner en sortbroget gris.

Den hvide maling (vores hus er jo sort/hvidt, bare for at gøre det hele lidt mere besværligt) er almindelig murmaling. Det burde være kalk, men dette kræver, at al gammel maling bliver fjernet først, og så lang levetid har jeg næppe tilbage... Så vi har valgt den nemmere og næstbedste løsning...

Resultatet er en sortbroget gris med hvide pletter. Men huset bliver fint!  :-)

5 kommentarer:

Ellen sagde ...

Man lægger i hvert fald mærke til dig i bybilledet, så :-)
Man bliver aldrig færdig med at arbejde, når man køber et gammelt hus, men det må være en anelse irriterende at have mulighed for at betale sig fra det, og det så ikke kan lade sig gøre.

Annemor sagde ...

Så er du enestående i ditt slag, i bybildet.
Gjør det selv er ofte den eneste løsningen :)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: En anelse irriterende er mildt sagt. Og hvorfor man gider tage helt herud for at give et tilbud - som bliver accepteret - og så alligevel ikke gider udføre arbejdet, er mig en gåde... ?!

Annemor: Du har helt ret; og egentlig er det så tilfredsstillende at gøre det selv (i den udstrækning man nu kan) :-)

Fruen i Midten sagde ...

Hehe :-) Heldigvis er jeg sikker på, at der med det sortbrogede look følger en rigtig god fornemmelse af 'selvgjort er velgjort' :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Ja, det gør der heldigvis... ;-)