fredag den 24. oktober 2014

Køkkendrømme

I alle mine tidligere huse - undtagen ét - har jeg haft gamle køkkener. Nogle af dem blev malet og forskønnet, så de fungerede fint, mens andre var ret håbløse.

I mit sidste gamle hus havde køkkenet engang været nydeligt og arkitekttegnet, men det var i 1940. Skufferne bandt helt vildt, skabene var sorte, dybe huller, hvori alting forsvandt, og bordpladen havde kendt bedre dage. Men i begyndelsen kunne vi ikke nænne at renovere på alt det fine, gamle - og senere, da vi vidste, vi ville sælge, var det dumt at gøre det.

I Hollymount er køkkenet også en ældre sag, så der er ikke noget at sige til, at vi går med køkkendrømme. Og da vi var i IKEA i anden anledning (se gårsdagens indlæg) skulle vi lige hen og kigge...

Åh, det kunne være så fint!

9 kommentarer:

Madame sagde ...

Åh ja, et nyt køkken fra Ikea må være skønt - vores trænger også til en kærlig hånd efter 50 år på bagen :-)

Inge sagde ...

Det er så skønt med nyt køkken, men det og nyt badeværelse er dyre rum at renovere. :-)

Fruen i Midten sagde ...

Ih, bare tanken om at få lov SELV at indrette sit køkken :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Mit køkken i sommerhuset kunne jeg male mig fra, men det i Hollymount kan vist ikke klares med maling. Og så er der muligheder for udvidelse af køkkenbordpladsen... det ville heller ikke være dumt... :-)

Inge: Jeg ved det. Heldigvis er det LIDT billigere i England (ikke Ikea, men håndværkerne), men dyrt alligevel. Vi må nok drømme lidt endnu... ;)

Fruen i Midten: Ja, ville det ikke være herligt... ?! :-) Mia

Ellen sagde ...

Åh, det er SÅ flot - ligner meget det Ikea-Lidingö-køkken, som John satte op for tre år siden. Ingen grund til at købe køkken for 100.000 kroner, når Ikea kan levere et for et godt stykke under det halve :-)
Jeg synes ellers, at du har et smukt køkken i Hollymount, men jeg har selvfølgelig ikke prøvet at arbejde i det ...

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det ser såmænd også pænt ud, når man sådan lige ser det... men vi mangler i den grad bordplads og har flere "udvidelsesplaner"... ;-)

Pia sagde ...

Ar drømme er dejligt, men endnu bedre når det bliver virkelighed, selvom det ikke er nemt at vælge det helt rigtige. Det skal jo passe til både husets sjæl og ens egne øjne og til det det skal indeholde.

lenaiwales sagde ...

Mitt kök är nytt, eftersom det är i en ny utbyggnad av vårt 1800-talshus. Annars har jag oxå tidigare bara haft gamla kök.

Mia Folkmann sagde ...

Pia: Nej, det er ikke specielt nemt. Men mit hus er ældgammelt, så køkkenet skal i hvert fald være i gammel stil. Derfor kan det godt være smart og nemt i brug... :-)

Lenaiwales: Det er nu en fornøjelse med et nyt køkken. Jeg har haft nye køkkener i mange af de huse, jeg har lejet gennem tiden, og det har været en nydelse... :-)