lørdag den 7. marts 2015

Jagende rovfugle og nysgerrige rødhalse

Jeg elsker at have selskab, når jeg går og pusler i haven. Og det havde jeg rigeligt af i går, for der er meget liv lige nu.

Rødhalsene sang om kap, og den ene sad så tæt ved mig, at jeg kunne se hele dens lille krop sitre af bar anstrengelse, mens den kvidrede løs. Af og til kiggede den ned på mig med sit kulsorte øje, men bare et sekund - så sang den videre, for det var vigtigt.

Den lille gærdesmutte smuttede omkring mig - ind i busken, hvor den nok er ved at bygge rede, og det er også et rigtig godt sted. En tæt god busk, hvor man kan være i fred.

Og jernspurven blev meget begejstret, da jeg klippede grene væk, så fuglebadet kunne komme i brug igen. Den slags er populært, både for den og for mig, der synes, at badende småfugle er det skønneste syn.

Pludselig blev der stille - for musvågen var landet i et træ nærved. Og mens jeg holdt vejret og stod helt stille, fløj den kæmpestore fugl på brede vinger lavt hen over græsplænen ved siden af det bed, jeg ordnede. Den var på musejagt - og jeg håber og tror, at den havde heldet med sig, for der er masser af mus lige dér.

6 kommentarer:

Miri Vandre blandt ege sagde ...

Åh hvor du fortæller fint - jeg var med jer der i haven, tak :)

Mia Folkmann sagde ...

Miri: Tak, søde Miri. Det var hyggeligt at have dig her :-)

Anette sagde ...

Dejligt med så mange fugle i haven, jeg håber du får fred for musvågen og den holder sig til musene.
KH Anette

Mia Folkmann sagde ...

Anette: Jeg elsker at have så mange fugle i haven, og de er alle sammen i forårshumør .... :-)

Ellen sagde ...

Man kan da også kun blive i godt humør, når foråret har indfundet sig for alvor :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det er da så skønt!! :-)