torsdag den 26. marts 2015

Ærlighed og hjælpsomhed så det batter

I mandags opdagede jeg, at jeg havde mistet min tegnebog. Jeg ledte højt og lavt, men væk var den - og med rædsel tænkte jeg på de kort, der var i pungen. Til sidst måtte jeg ringe til Mastercard for at få spærret kortene, for måske var pungen stjålet.... eller tabt?

Så satte jeg mig ned og tænkte. Hvor havde jeg brugt et kort sidst? Det var i en restaurant i Holland, for vi var netop kommet hjem på visit fra England.

Derefter havde jeg ikke brugt tegnebogen mere, for på næste motorvejsstop havde vi kun drukket kaffe - betalt med mønter, som jeg havde i lommen.

Havde jeg mon tabt tegnebogen dér? Måske - og prøv lige at huske, hvilken motorvejsrestaurant det var, og hvad den hed...

Jeg gik tur med Google maps - på et motorvejsstræk på godt 300 km. Og stædighed betaler sig, for jeg fandt faktisk frem til stedet. Da jeg ringede til Tyskland og på gebrokkent tysk fik forklaret problemet, blev jeg modtaget med et glædestrålende "Jah, den VAR fundet - og de havde den lige dér, og de ville gerne sende den til Danmark. Betaling for forsendelsen? Det skulle jeg slet ikke tænke på...

Det er længe siden, jeg har mødt så meget hjælpsomhed og venlighed, må jeg indrømme. Og i dag modtog jeg pung med indhold med posten.

Næste gang jeg kommer forbi Rasthaus Wildeshausen i Dötlingen (motorvej A1) skal jeg ind på en kæmpe æske chokolade - og her på siden vil jeg anbefale restauranten varmt. Det er et fantastisk sted at tabe sine ting... ;-)

12 kommentarer:

Rasmine sagde ...

Hvor herligt!

Det burde være noget for mig. Ærgerligt, at det er så langt væk.

For en måneds tid siden tabte jeg en lille taske med mobil og kort og andet godt i her i Hvidovre. Jeg kan oplyse, at det ikke er her, man skal tabe sine ting.

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Jeg tror ikke, at man møder så meget ærlighed og hjælpsomhed ret mange steder. Åbenbart heller ikke i Hvidovre. Stakkels dig!

Ellen sagde ...

Hvor er det herligt at læse så positiv en historie. Jeg burde næsten prøve at tabe en ting, når vi holder ind ved Wildeshausen på turen til UK om et par måneder :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, når nu det SKULLE ske, så var det da heldigt, at det skete dér... :-)

Annemor sagde ...

Om man nå skulle forlegge sine ting, må det være stedet.
Godt at det fortsatt finnes hjelpsomhet og ærlighet.

Mia Folkmann sagde ...

Annemor: Ja, jeg blev helt overvældet over så meget hjælpsomhed. Det er ikke så almindeligt i vore dage, vel?!

Lene Frandsen sagde ...

Hurra for en dejlig oplevelse. Så bliver man glad, for vi hører så meget om uærlighed, tyveri og hvad ved jeg hele tiden. Skønt med en positiv historie om mennesker fuld af hjælpsomhed og med hjertet på det rette sted. Dem findes der heldigvis mange af. Og skønt at du fik din pung intakt igen! :)

KH
Lene

Miri Vandre blandt ege sagde ...

Sikke en dejlig oplevelse, midt i skrækken ved at opdage pungen er væk :)

Fruen i Midten sagde ...

Ja, selvfølgelig skal du ind med chokolade, næste gang du kommer forbi Wildeshausen, for den slags ærlighed, venlighed og hjælpsomhed skal da belønnes :-) Dejligt at læse om!

Mia Folkmann sagde ...

Lene: Ja, hurra for en god oplevelse. Og det var en stor lettelse at få pungen tilbage :-)

Miri: Det var en dejlig oplevelse - men jeg passer nu alligevel særlig godt på min pung i fremtiden... ;-)

Fruen i Midten: Det bliver en kæmpeæske, for tænk, hvad jeg blev sparet for i udgifter og besværligheder... :-)

Kisser sagde ...

Det er fantastisk. Skønt med en positiv fortælling. Puha, jeg kunne ligefrem føle, hvordan du havde det, da du opdagede tabet.

Mia Folkmann sagde ...

Kisser: Ja, det var ret fantastisk. Men ja, det var ikke sjovt, da jeg opdagede, at pungen var væk. Jeg tror, at jeg ledte bilen igennem i en time, inden jeg opgav... ;-)