tag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post5110052259402833364..comments2023-12-07T10:53:37.434+01:00Comments on Mia Folkmann: De sunde olierMia Folkmannhttp://www.blogger.com/profile/00359862085076710858noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-31762637771402288782010-07-30T12:34:24.631+02:002010-07-30T12:34:24.631+02:00Mange tak for nyttige og interessante oplysninger....Mange tak for nyttige og interessante oplysninger. Jeg har i årevis brugt olie til stort set alt, lige fra dressinger, stegning og til bagning af rørte kager. Her skiftes alt smør ud med olie.folehave's univershttps://www.blogger.com/profile/01212870234918624230noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-36877759628136168792010-07-29T15:55:44.970+02:002010-07-29T15:55:44.970+02:00Megan: Godt, at du ikke fik brug for regntøjet i N...Megan: Godt, at du ikke fik brug for regntøjet i Norge - og godt, at du har det til nu... ;-)<br /><br />Rigtig god eftermiddag til dig også...Mia Folkmannhttps://www.blogger.com/profile/00359862085076710858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-68609880540830268432010-07-29T14:42:18.635+02:002010-07-29T14:42:18.635+02:00Fint indlæg om dårligt og godt fedt. For noget ska...Fint indlæg om dårligt og godt fedt. For noget skal vi bestemt have og det er vigtigt at være opmærksom på, hvad som er sundt og hvad man bør undgå!<br /><br />Sidder her og kigger ud på skybrud. Nu får jeg endelig brug for mit nye regntøj, det gjorde jeg nemlig ikke i Norge! ;-)<br /><br />Ha' en fin eftermiddag.Lene Meganhttps://www.blogger.com/profile/05285376706822520531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-31841945356821215932010-07-29T13:23:12.379+02:002010-07-29T13:23:12.379+02:00Ditte: Det er nemlig rigtigt, at man skal passe på...Ditte: Det er nemlig rigtigt, at man skal passe på mængden af de gode olier også - for selvfølgelig feder de. Men alt med måde, som det hedder... ;-)<br /><br />Jeg er ikke stødt særligt meget på rapsolie, da jeg skrev artiklen - men måske skyldes det, at mine kilder alle er engelske. Måske er rapsolie ikke så udbredt dér?Mia Folkmannhttps://www.blogger.com/profile/00359862085076710858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-46742087289210541832010-07-29T10:48:27.952+02:002010-07-29T10:48:27.952+02:00Her er jeg meget opmærksom på fedt-typerne - måske...Her er jeg meget opmærksom på fedt-typerne - måske fordi min mor har haft adskillige blodpropper i hjertet og vi er arveligt disponeret for forhøjet blodtryk/kolesteroltal. Vi bruger stort set altid gode olier til madlavning og jeg spiser fed fisk og mandler/frø dagligt. Men man skal passe på mængderne; det feder jo, selvom det er sunde fedtstoffer...<br />Du nævner ikke noget om rapsolie, som visse undersøgelser viser er vældig gode, måske bedre end olivenolie? Man kan blive helt rundtosset af alle de forskellige og ofte modstridende undersøgelser, så jeg er helt enig med dig i, at hvis sørger for stor variation i kosten og undlader tilsætningsstoffer og overforarbejdet mad - så går vi aldrig helt galt i byen ;-)Benedictehttps://www.blogger.com/profile/12569663296460147348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-81724560339983379712010-07-29T09:53:38.593+02:002010-07-29T09:53:38.593+02:00Madame: Jeg undersøgte det meget dengang, hvor jeg...Madame: Jeg undersøgte det meget dengang, hvor jeg havde problemer med hormonbalancen. Det hjalp mig så meget at bruge kæmpenatlysolie - alt faldt ligesom "på plads" igen... ;-)Mia Folkmannhttps://www.blogger.com/profile/00359862085076710858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-78723184162365624602010-07-29T09:52:47.357+02:002010-07-29T09:52:47.357+02:00Ellen: Jeg har aldrig hørt den med jomfruolien, me...Ellen: Jeg har aldrig hørt den med jomfruolien, men de finder hele tiden på nye ting... Jeg var lige inde og checke Udo Erasmus (som er en anerkendt ekspert i sunde/ikke sunde fedtstoffer, og som jeg har hørt flere foredrag med (!) ) - og han har flere opskrifter på sin side, hvor han udtrykkeligt bruger jomfruolie til stegningen.Mia Folkmannhttps://www.blogger.com/profile/00359862085076710858noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-24594622289001640892010-07-29T08:30:24.492+02:002010-07-29T08:30:24.492+02:00Det er så synd, at mange er fedtforskrækkede - for...Det er så synd, at mange er fedtforskrækkede - for det er jo en misforståelse, at vi skal undgå fedt. Det skal bare være det rigtige, og det har kroppen brug for. Vi er meget opmærksomme på det sunde fedt her hos os. <br />Dejlig artikel, Mia!Madamehttps://www.blogger.com/profile/17520856074334186426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5206296393924403972.post-19387666921807678172010-07-29T08:27:20.827+02:002010-07-29T08:27:20.827+02:00Meget fin artikel.
Jeg mener, at man med fordel ka...Meget fin artikel.<br />Jeg mener, at man med fordel kan bruge ikke-jomfruolie (oliven) til stegning, da den så bedre tåler opvarmningen. Det er bare næsten umuligt at få fat i ikke-jomfruolie, da alle tror, at jomfruolie altid er det eneste, der dur og derfor vil kunderne ikke købe andet.<br />En af mine kolleger havde for højt kolesteroltal og var selv meget forundret, for han mente, at han levede og spiste lige efter alle forskrifter. Det var lægen, der gjorde ham opmærksom på, at jomfruolie bliver direkte skadelig ved opvarmning.<br />Jeg har ikke selv boret mere i det, men kom til at tænke på det i forbindelse med de mange gode råd i din artikel.Ellenhttps://www.blogger.com/profile/12198731547847453665noreply@blogger.com