mandag den 18. januar 2010

Tidløst tøj


En anden blogger inspirerede mig til at tænke nærmere over begrebet tøjstil. Som ung vårhare var jeg supersmart, syntes jeg i hvert fald selv, men som ældre kanin ser jeg mere på det behagelige end det smarte. Jeg husker stadig ganske tydeligt, hvordan man måtte ligge ned for at tage de stramme cowboybukser på, men de dage er heldigvis overstået.

Når jeg sidder og skriver, sker det tit i noget blødt og rart ”joggetøj”, men de dage, hvor jeg får kunder i min hjemlige butik, er jeg nødt til at se mere præsentabel ud. Kombinationsløsningen hedder ”Hampstead Bazaar” – en prisbelønnet butik i London (og Bath), der laver det dejligste tidløse, lidt hippie-agtige tøj.

Tøjstørrelser fungerer på en speciel måde her. Man laver nemlig ikke tøj i størrelser, sådan som vi er vant til, men i modeller. Hvis modellen XX passer, vil alt tøj i den model passe. Meget praktisk, hvis man altså kan finde en model, der duer. Stofferne er bløde og lækre, holder fint i vask og har de skønneste farver, der skifter med årstiderne. Der er ikke noget at sige til, at butikken har kunder i alle aldre…

Se mere på www.hampsteadbazaar.com

4 kommentarer:

Madame sagde ...

Tak fordi du fortæller om hampsteadbazaar, Mia, jeg synes de har meget lækkert tøj i dejlige farver. Nu vil jeg fordybe mig og nærlæse deres hjemmeside.

Mia Folkmann sagde ...

Madame, jeg kigger altid selv ind i deres Bath-butik, når jeg er derovre, og det lykkes mig hver gang at finde noget. Sidst nogle dejligt bløde, sorte bukser, der også sidder pænt...

Stegemüller sagde ...

Åh nej, du er allerede begyndt at få spam. Luk hellere de adgange igen, så må jeg læse med uden at kommentere.

Mia Folkmann sagde ...

Stegemüller: Jeg sletter den spam, der finder vej herind, så det går nok. :-)