fredag den 4. juni 2010

INVITATION: Sommerslank og sund


Efter at have boet på hotel med spejle på alle vægge i badeværelset er tiden vist inde til at tabe nogle kilo! Så jeg har besluttet at invitere til SOMMERSLANK OG SUND – en sommer-føljeton, som man kan være med til i den udstrækning, man har lyst.

Frem til 1. september vil jeg et par gange ugentligt komme med sunde og slankende tips og gode ideer – som jeg samtidig selv benytter mig af. Resultatet skulle meget gerne være et par minuskilo eller tre (mit personlige mål er 5 kilo) – og jeg har prøvet denne ”lev-sundt-periode” før og ved, at den virker. Hvis man er bare LIDT standhaftig, altså.

Og det er netop pointen. Det er nemlig nemmere at være standhaftig, hvis man har andre med sig – men omvendt er det altså ikke nogen egentlig slankekur, jeg har i tankerne. Det er bare lidt mere omtanke i hverdagen, og der skal sandelig være plads til en is og et stykke kage også. En sjælden gang!

Logoet her har min rare mand frembragt til mig, og det må selvfølgelig bruges på jeres side, hvis I har lyst. Alle deltagere bliver nævnt (kun fornavn) på en særlig blogliste, der er på min side sommeren ud, men du behøver ikke at have en blog for at deltage. Send mig en mail eller skriv en kommentar til indlægget her, så kommer du med på listen.


Som en lille gulerod (udover tab af kilo) udtrækker jeg en gevinst på et viskestykke (passende til lejligheden – derom mere senere) og en sød, lille tepotte med indbygget kop. Udtrækningen sker den 1. september – og alle deltagerne på listen er automatisk med i lodtrækningen.

Jeg ønsker jer en SUND og SLANK sommer!

28 kommentarer:

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Ha, jeg er helt sikkert med på at tabe 5 kg - skulle egentlig nok tabe noget mere, men prøver at sætte mig realistiske mål. Jeg tabte 3-4 kg først på året da jeg gik og skrantede lidt, og jeg prøver desperat at undgå at tage dem på igen, så jeg har sløjfet sukkeret på havregrynene og prøver i det hele taget at spare på sukker og slik :-) Glæder mig til gode råd.
SUND og SLANK sommer, ja tak.

Knus fra Sussi

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Hvor dejligt at du vil være med. Sammen skal vi sejre! Eller noget i den stil... ;-)

Jeg skriver dig på listen her til højre...

Ditte sagde ...

Hej Mia
Det var da en god idé. Jeg kan sagtens tåle at tabe nogle kilo, så gode tips er velkomne. Helst skulle det jo blive til livslange gode vaner, så vi ikke skal på den igen næste år ;-)
mange hilsner fra Ditte

Madame sagde ...

Orv, hvor lyder det spændende, Mia! Jeg er vist ikke for tyk, men jeg er i dårlig form og er spændt på, om du også har tænkt dig en eller flere former for motion i dit program. Jeg glæder mig til at følge med!

Mia Folkmann sagde ...

Ditte: Ja, du har helt ret - de gode vaner skal helst gro fast. Jeg havde for nogle år siden en meget lang periode med gode vaner, men af en eller anden grund "dumpede" man i igen. Jeg ved ikke lige, hvad der sker - men nu prøver vi igen!! :-)

Jeg har skrevet dig på listen!

Megan sagde ...

Hej Mia
Alletiders ide! Jeg vil dog kigge med og heppe fra sidelinjen, for jeg er så heldig, at jeg har min idealvægt nu og ikke skal tabe mig. Jeg løber jo regelmæssigt og det kan jeg varmt anbefale. Det er godt for både krop og sjæl!

Men som sagt, jeg hepper og er med i forhold til det sunde. Det, der er sundt for kroppen og det, der er sundt for sjælen! :-)

Ha' en dejlig Grundlovsdag!

Kh Megan ;-) Lene altså

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Kost og motion er jo grundstenene - og nej, du trænger bestemt ikke til at tabe dig... ;-) Men de fleste af os kan nok blive lidt sundere, så det handler mest om at blive fri for de dårlige vaner og huske de gode... :-) (Man kan da altid PRØVE!).

Jeg har skrevet dig med på listen også... :-)

Michael sagde ...

Jeg vil også følge med fra sidelinien, taber jeg mig mere skal jeg rende rundt med en blyant på tværs i munden, for ikke at falde ned i kloakken.
Men jeg er overbevist om at det bliver sjovt at følge med og se al den vilje der nu engang skal til, blive luftet.
Rigtig god dag Mia.

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Jeg er fuld af beundring for dine løbeture - jeg tror næppe, at jeg kunne klare at løbe så længe, men jeg tror gerne, at man får det godt bagefter. Det kan godt være, at jeg prøver at løbe lidt i perioden her også - men det bliver tidligt om morgenen, inden verden står op, for det bliver givetvis et ynkeligt syn... ;-)

God grundlovsdag til dig, Lene... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Ja, det er nemlig viljen, der skal til. Jeg har taget flere tilløb de sidste måneder, men jeg regner med (håber på), at det virker bedre, når jeg ikke er alene om det... Nu får vi se... ;-)

Rigtig dejlig dag til dig også...

Annette sagde ...

Mia, tak for dejlige billeder (siden sidst) fra din skønne tur til England. Der er dømt romantik for alle pengene på dine billeder.

Jeg faldt også med et brag for billedet fra dit hotel i Brugge og mon vi er enige om, at det drejer sig om "Pand"?

Jeg glæder mig meget til at følge dine gode råd, tips og ideer til at tabe et par kilo.

Fortsat rigtig god weekend.

Lone sagde ...

Megen ros til din rare mand for det flotte logo. Det er virkelig smart.
Jeg vil gerne se ud som den hvide dame. Så skriv endelig mig på listen :)

Rigtig god søndag :-)

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Ja, det er nemlig Pand Hotel. Men som jeg skrev til Ellen vil jeg egentlig ikke anbefale det, fordi det er for dyrt. Jeg fik værelset til en tredjedel af prisen, men det var stadigvæk dyrere end det B&B, jeg normalt bor på. Og det er mindst lige så dejligt! Jeg skal nok på et tidspunkt lave et indlæg om Carolines bed and breakfast... :-)

Dejligt at du vil være med - jeg skriver dig på listen... ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Lone: Jeg håber sandelig ikke, at det er mig, der har inspireret ham alt for meget...! Jeg vil også gerne se ud som den hvide dame, men i morges opdagede jeg lige, at jeg har taget et kilo PÅ på min Englandstur. Så min lille slanke-kampagne er vist helt på sin plads... ;-)

Dejligt, at du vil være med - jeg skriver også dig på listen... ;-)

Annette sagde ...

Lige en ekstra morgenbemærkning ☺.
Jeg var fyr og flamme, da jeg så dit billede af hotellet og foberedte husbond på, at vi skulle en tur til Brugge (og endda overnatte ☺). Men jeg giver dig fuldstændig ret, jeg synes også priserne er lidt pebrede.
Glæder mig til at læse om dit B&B.
En skøn søndag til jer, Mia.

Loppe sagde ...

Jeg kunne såmænd have været inspirationen til "den gule dame", ti hi , men de sidste 14 måneder er det da gået lige så stille nedad med vægten måned for måned... og det er dét der er planen... støt og roligt, indtil jeg når min egen indre hvide dame, så jeg er med på ideerne.. Stort sommersmil fra mig. OG stor ros for din blog og dine billeder Mia !

Kh fra en Gent og Brügge - fan !

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Jamen I skal da helt sikkert til Brugge... :-) Der er aldeles vidunderligt, men det er nok en fordel at vælge nogle dage, hvor der ikke er ALT for mange turister (altså ikke i skoleferien f.eks.). Og så er mandag en dum dag, for der har de fleste butikker og restauranter lukket.

Mia Folkmann sagde ...

Loppe: Hvor dejligt, at du vil være med. Det er da fint, at du allerede er ved at "trappe ned" - jeg vil håbe, at det også går sådan for mig, for jeg er træt af at slæbe rundt på de ekstra kg.

Jeg skriver dig på listen - og tak for de rosende ord... ;-)

Ellen sagde ...

Årh - jeg er med! Heldige du med bare 5-6 kg på ønskelisten... jeg ville gerne tabe 15.
Men det er s....svært, når man har så fantastisk en kantine, som jeg har den daglige gang i. Den er sund nok, men når man spiser mere, end man forbruger, er den gal - så er det lige meget om det er gulerødder eller kage ;-)
Jeg vejer mindre, når jeg har været på ferie, så det MÅ være kantinen...

hanneb sagde ...

Jeg skal vist heller ikke på slankekur, så ryger jeg også gennem sprækkerne i dækslerne ligesom Michael:-)) Har faktisk aldrig været på slankekur, og kan stort set spise alt. Jeg gør det bare ikke, for jeg har aldrig kunne få mad der er 'snasked' ned:-)
Men følger med og hepper på jer fra sidelinjen:-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Jeg kan ikke tro, at du trænger til at tabe så meget. Jeg synes, at du så nydelig ud, da jeg mødte dig... ;-)

Men det er netop det med at spise mere end man forbruger, der er problemet. Altså også mit. Jeg er ALT for god til at overtale mig selv til IKKE at motionere og til at spise noget lækkert til kaffen. Nu har jeg jo ingen kantine, men det kan sagtens lade sig gøre alligevel... ;-)

Jeg skriver dig på listen også...

Mia Folkmann sagde ...

Hanne: Hvor er du heldig! Sådan var jeg også engang - jeg fik altid at vide, at jeg var FRYGTELIG tynd, da jeg var ung. Høh!

Jeg tror heller ikke selv på slankekure som sådan - og har aldrig prøvet dem af samme grund - men jeg tror på gode vaner i det daglige. Og omvendt: udryddelse af de dårlige vaner. En god portion omtanke og lidt daglig motion; så er der også plads til at skeje ud!

Jens sagde ...

Jeg trænger vist ikke til at tabe mig, men jeg er jo meget interesseret i sundhed og derfor vil jeg selvfølgelig følge lidt med alligevel. :-)

Mia Folkmann sagde ...

Jens: Jeg tror heller ikke, at du trænger til at tabe dig såvidt jeg kan se på billederne på din side... ;-) Men du er selvfølgelig særdeles velkommen til at følge med alligevel.

Hammy sagde ...

Det er et godt logo.

Min personvægt er ikke så pålidelig, så jeg er ikke sikker på om jeg må tabe mig to kg., men da det kun er lidt over et år siden, jeg vejede over 100 kg. har jeg brug for konstant at være på vagt og har brug for inspiration til at afveksle kost m.m. Så jeg følger med.

Motionen burde ikke være det store problem mere. Hvis blot jeg holder mig skadesfri er min udfordring på det område, at holde igen udvælge hvad jeg skal dagligt.


Held og lykke til alle der vil tabe sig. Tro på I kan.

Mia Folkmann sagde ...

Hammy: Jeg har lige kigget på din side, og jeg er imponeret. Du er da vel nok i fin form, og det er godt gået!

Jeg er optimist og tror på, at jeg kan, hvad jeg vil... ;-)

mette b sagde ...

Hej Mia,
I mandags kom trangen til at løbe en tur over mig. Jeg nappede "Pramhusturen", som er på 3,5 km og havde det så skønt med mig selv bagefter. Jeg gentog succesen i går og har nu fået lysten til motion igen.

Det seneste år har jeg ikke løbet, men derimod øget flæskestegen og derfor været nødt til at udvide (bogstavelig talt) min garderobe...

Jeg vil gerne være med i din kampagne og følge dit forløb.

Dog går jeg ikke på vægten, men vil måle mig om livet og så satse på, at jeg bliver smallere der...
Jeg synes det er en rigtig god idé du har fået, da de fleste af os har brug for at komme i en anden form end kageform.

Klem fra
mette b

Mia Folkmann sagde ...

Hej Mette

Hvor fint, at du vil være med! Jeg skriver dig på listen med det samme. Jeg har haft det lidt ligesom dig, hvor garderoben blev udvidet med tøj, der hele tiden var lidt større og lidt større og... Og da jeg her for nylig skulle have et par cowboybukser i størrelse 46, så tænkte jeg, at det skulle være løgn! Jeg er ellers en pæn størrelse 40 (det er hende damen INDENI, du ved... ;-) - så vi må have den gode form frem igen...

Knus fra Mia