mandag den 6. februar 2012

Tilbageblik


Da jeg så dette billede, kom jeg i tanker om min far, som altid købte duefoder til mig på Rådhuspladsen. Jeg syntes, at det var så sjovt at fodre duerne, og min far, der ellers var en sparsommelig mand, undede mig altid den fornøjelse...

10 ører var ellers mange penge dengang...  ;-)

3 kommentarer:

Madame sagde ...

Dejligt billede - jeg har samme minder, Mia. I går så jeg alle duerne på Hovedbanegården og tænkte netop tilbage på dengang, jeg fodrede duer på Rådhuspladsen :-)

Donald sagde ...

Ja det er et stemningsfuldt tilbageblik, Mia. Jeg husker også "duefoder" på Rådhuspladsen. Dengang forstod man ikke hvor den slags job (salg af gule ærter på Rådhuspladsen) kom fra, anede ikke at det var gadehandel, at der var begrænsninger på hvad der måtte være af gadehandlere på Rådhuspladsen, den lille Donald anede heller ikke, at der var mange Københavnere der var irriterede over duerne, som klattede på deres lofter osv.osv.

Billedet fascinerer mig, på en eller anden måde er det essensen af den danske civilisation ca. anno 1951 - og iøvrigt har det også set nogenlunde sådan ud i 30'erne.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, mon ikke vi har mange fælles minder?! Jeg holdt så meget af København dengang... :-)

Donald: Nej, man så ikke helt så skrapt på gadehandlen dengang og heldigvis for det. Billedet skulle vist være fra 30'erne eller 40'erne, men da jeg fodrede duer, må det have været omkring 1960, så det har åbenbart ikke forandret sig synderligt i alle de år... :-)