fredag den 19. marts 2010

En dygtig illustrator


I dag er det min rare mands fødselsdag, og i dagens anledning vil jeg gerne have lov til at prale lidt af ham. Jeg synes nemlig, at han er mægtig dygtig - både til sit arbejde som reklamemand og grafiker og til at illustrere.

Hans tegnestil spænder bredt – man er vel multikunstner – og billederne her skabte han for nogle år siden til en serie bøger og brochurer, som Lundbeck Institute udgav.

Bøgernes emner er demens og angst og bruges af psykologer verden over. Selv om emnerne altså langt fra er muntre, har jeg altid været meget fascineret af symbolikken i de billeder.

Så, ikke mere pral i denne omgang! Nu skal jeg i gang med lagkagen… Hip hurra for John!

14 kommentarer:

Rimkogeren sagde ...

Jamen han er da ganske fænomenal
ham der din fødselssdagsgemal,
faktisk slet og ret genial.
Vil du grunden til successen finde?
Jamen det er da inlysende logik:
Bag en hver mand med succes,
man finder en kvinde.

STORT TILLYKKE.

Mia Folkmann sagde ...

Rimkoger: Du er sørme selv genial! Jeg skulle hilse fra John og sige tusind tak for et flot fødselsdagsrim... :-)

Helle K. sagde ...

Godmorgen og tillykke til din meget dygtige mand :)

Mia Folkmann sagde ...

Helle: Tusind tak og rigtig god lørdag til dig... :-)

Madame sagde ...

Et stort, men forsinket tillykke med din mand, Mia!
Det er nogle meget gribende billeder du viser - netop fyldt med symbolik! Det må være skønt at kunne udtrykke sig med tegninger/grafik/maleri. Jeg har en onkel, der er kunstmaler, og det er jo utroligt, at man via billeder kan ramme følelser så præcist.

Ha' en dejlig lørdag!

Mia Folkmann sagde ...

Tusind tak, Madame. Ja, jeg synes også, at det må være dejligt at kunne tegne og male. Mine forsøg i den retning har været mere pudsige end heldige... :-)

God weekend til dig også!

Bente sagde ...

Hjertelig tillykke med din dygtige mand! Det er da noget af et møgfødselsdagsvejr, han holder sig ;-).

Fortsat god weekend!

Havehyrden sagde ...

tillykke til maden og sikke nogle flotte illustrationer han har lavet. Kan du ikke fortæller lidt om hvordan han har lavet billederne? er det via computeren eller?

Ellen sagde ...

Jeg iler, inden det er alt for sent, med at istemme et fuldttonende tillykke med din meget talentfulde John :-)

Jeg er imponeret - ganske som i går - hvor er det en dejlig gave at have. Min morfar var en god maler, min mor var forholdsvis god, og sådan gik det hele tiden tilbage, desværre...

Mia Folkmann sagde ...

Bente: Ja, jeg forstår det heller ikke - der må være rigtig mange, der har fødselsdag i dag... :-)

Havehyrde: Først har John tegnet en tegning i hånden, som så er scannet ind. Derefter har han færdigbearbejdet den på computeren (i Illustrator og Photoshop).

Ellen: Mon ikke du har arvet nogle af de kunstneriske gener selv? Har du prøvet? Jeg har tit lyst til at prøve at male, men jeg tror næppe, at resultatet bliver fantastisk... :-)

Ellen sagde ...

Jeg har skam prøvet, også at blive undervist, og de som ikke selv kan tegne en lige streg, syntes måske jeg var lidt god. Jeg syntes det ikke selv, så det blev ved forsøget dengang.
Jeg kan såmænd godt lide at tegne, men jeg valgte tidligt at forsøge mig udi andre skabende ting, som jeg så nok også er lidt bedre til :-)

Lone sagde ...

En forsinket fødselsdagshilsen til din mand, Mia :)
Jeg må medgive dig, at han er en fantastisk illustrator. Alene disse fire billeder er utroligt smukke og beskrivende for bøgernes emner.

Marina sagde ...

Hold da helt op. Sikken nogle fantastisk fine illustrationer til et meget tungt emne. Jeg forstår godt du er stolt, det ville jeg også være. Tillykke med ham.

(p.s.: Ved du at det realt kun er blogspotbrugere der kan kommenterer hos dig? jeg har en henvisningsblog så jeg får lov, men hvis du gerne vil have kommentarer fra alle kan du nederst på henvisningsbloggen se hvordan du laver om på indstillingerne).

Mia Folkmann sagde ...

Marina: Tusind tak for din ros - den vil jeg videregive til min søde mand.

Jeg vidste ikke det med kommentarerne - det må jeg lige kigge på. Tak på tipset... :-)