onsdag den 3. marts 2010

Kender du typen?


Jeg ser af og til TV-programmet på DR1 ”Kender du typen”, for jeg kan godt være lidt fascineret over, at man sådan kan sætte folk i bås. Ofte lykkes det jo ganske udmærket at gætte den udvalgte beboer, og det er næsten lidt skræmmende. Er vi mennesker virkelig så gennemskuelige, og kan man nærmest tolke typen efter indholdet i køleskabet?

Jeg bilder mig ind, at vi er meget atypiske her hos os. Vi bor med en skøn blanding af bøger, keramik, blomstrede lampeskærme og velourgardiner fra midten af forrige århundrede. Iblandet børneplakater, engelske lænestole og masser af mørkt træ. Lysekronen er fra Italien, det røde dukkehus af pap er hjemmelavet, og i hjørnet af kontoret sover en plyskanin i hængekøje. Nå ja, og så har jeg min blandede landhandel af en netbutik i spisestuen.

Mon vi kan typegodkendes? Kan du?

6 kommentarer:

Madame sagde ...

Åh ja, det er lidt skræmmende, hvis vi så nemt kan sættes i bås :-) Men der er nok en hel del om det. Sekmentopdelingen bruges også af DR.

Hvis man kigger ind hos os og ser kurvemøbler, kelimtæpper og et utal af bøger, er der vist ikke langt til at gætte på, at vi læser Politiken og holder meget af kyllingeretter og grøntsager ;)
Ha' en god dag, Mia!

Mia Folkmann sagde ...

Ja, jeg ved godt, at vi slet ikke er så uigennemskuelige endda, Madame... God dag til dig også... :-)

Annette sagde ...

Så er jeg ved at være med igen og har lige nydt dine indlæg omkring engelsk stil og blåt porcelæn, der begge hører med til mine absolutte favoritter.
Det bringer mig videre til dit spørgsmål ☺. Hos os er det en sammenblanding af arvestykker, nyt og alskens ting og sager, som vi holder af. Hollændere der kommer her første gang, kigger forbavset rundt og danskere er heller ikke helt på det rene med, hvad de skal sige, da det jo er en sammenblanding af hollandsk og dansk. Men din beskrivelse af den engelske stil den vil egentlig passe vældig godt på interiøret her hos os ☺
Når det drejer sig om nyindkøb af møbler, så bliver de altid foretaget i Belgien, for også på det område kan de noget, som vi er utroligt begejstrede for ☺

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Det er nok sådan en stil, jeg også godt kan lide. Jeg VED, at belgierne kan noget, som vi slet ikke rigtigt kender herhjemmefra - og jeg er vildt begejstret. Når jeg er i Brugge, går jeg altid rundt i indretnings- og møbelbutikkerne og er helt salig. Vi bor mere eller mindre fast på en skøn B&B, som også har en vidunderlig indretning - så jeg er nok til en blanding af engelsk og belgisk... :-)

Ellen sagde ...

De fleste af os kan nok ikke skjule, hvad vi er for nogle typer, lige meget hvor meget vi bilder os ind, at det kan vi.

Alligevel er vores danske og svenske huse så forskellige, som de næsten kan blive, bl.a. fordi der i Sverige er taget hensyn til svensk levevis og indretningsholdning.
Jeg vil vove at påstå, at det ikke er umiddelbart gennemskueligt, at det er den samme familie, der ejer de to boliger. Men jeg kan jo ikke vide det :-)

Derimod har folk altid taget fejl af mig som type pga. mit tøj. Her afspejler jeg åbenbart en venstreorienteret holdning, som jeg slet ikke har :lol: Dette var dog mere udpræget i mine yngre dage, skal retfærdigvis siges...

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Jeg tror gerne, at vi er gennemskuelige - men af og til må det snyde lidt, alligevel - for eksempel med tøjvalg.

Jeg kan huske en historie om en mand, der kom ned i forvasket joggetøj og så på en meget dyr bil. Bilforhandleren kiggede lettere overbærende på ham, for sådan én havde da vist ikke råd til en bil i million-klassen. Tsk! Han blev så LIDT overrasket, da manden næste dag kom ned i sit eksklusive jakkesæt for at handle... :-)