fredag den 2. december 2011

Julekalendertid

Jeg bliver aldrig for voksen til julekalender på TV, for sådan én hører sig til i min jul. Jeg husker nogle af de bedste fra svensk og dansk TV, og heldigvis kan man købe de fleste på DVD.

Det betyder så nu, at jeg kan gense min absolutte yndling - nemlig TORVET. Den er indbegrebet af hygge og julestemning for mig, og måske skyldes det, at jeg som barn netop kunne blive helt væk på juletræstorvet ved Peter Bangsvej, hvor jeg boede dengang.

Der er andre favoritter, men denne her er altså nummer ét. Har du også en julekalender-favorit?

11 kommentarer:

Madame sagde ...

Der har været mange søde og sjove - Vinterbyøster-sangen sidder fast i hovedet, og så husker jeg en julekalender med De Nattergale, som de genudsender i øjeblikket på TV2 :-)

Ellen sagde ...

Jul i Gammelby :-)
Dem med Flemming Jensen var nu også rigtig gode.
Og Rigsarkivar Klein med Pyrus.
Der har egentlig kun været ganske, ganske få dårlige - men Fru Pigalopp og den med julen i hullet (du ved sikkert, hvilken jeg mener) var til gengæld også helt ekstremt elendige...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, den med de nattergale holder jeg meget af og har set adskillige gange. Jeg kan sagtens stadig grine over den... ;-)

Ellen: Jul i Gammelby og de andre, du nævner er også på min favoritliste. Sidste år så jeg Nissebanden, så jeg skifter lidt med dem - og i år er det altså Torvet. Igen... :-)

Hanne i haven sagde ...

Pyrus og Nissebanden er mine favoritter, og også døtrenes :-)
Fra min egen barndom var det Magnus Tagmus. Men den har det bedst i minderne, for jeg blev skuffet da jeg så den igen for år tilbage. Sådan er det jo nogle gange :-)

Mia Folkmann sagde ...

Hanne: Jeg kan godt huske titlen - og sangen - Magnus Tagmus, men jeg kan slet ikke huske julekalenderen. Du har ret; af og til bliver man skuffet, når man ser ting længe efter, men heldigvis er der visse ting, der "holder sig" godt... :-)

Susanne sagde ...

Jeg husker ikke jul på torvet. Den må ligge i den periode, hvor jeg selv var blevet lidt for gammel, men ikke havde fået børn endnu. Jeg var selv betaget af jul i gammelby. I nyere tid vinder Pyrus. Der var hygge og lærdom i en stor blanding.

Gowings sagde ...

Der var en med nogen nissedukker, der boede i en mølle, hvor Jens Okking var mølleren - den var god! Og så var der den med Ingrid og lillebror, og Magnus Tagmus, og Vinterbyøster, og...

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Jeg tror at min yngling er Jul i Gammelby og julekalenderen med Jytte Abildstrøm (den dejlig skøre cerut)

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Ja, den var også alletiders, den med Pyrus, og jeg er varm tilhænger af at kombinere hygge og lærdom... ;-)

Gowings: Af en eller anden grund kender jeg ikke den med Jens Okking. Måske blev den sendt dengang jeg boede i Belgien?! De andre kender jeg, og Vinterbyøster kan jeg udenad - den er bare så sød.

Sussi: Min nummer 2 på favoritlisten er Jul i Gammelby, og den så jeg sidste år. Jeg kan ikke huske en julekalender med Jytte Abildstrøm, og det er en fejl, for hun er da nemlig en dejlig dame. :-)

Kari sagde ...

Jeg er heller ikke blevet for gammel til julekalender. Har de sidste to dage set den alene, selvom jeg har en 5-årig i huset. Han gider bare ikke!!

Jeg elsker de fleste, men dukke-kalendrene er dem, jeg er mest til og af dem er det Kikkebakkeboligby jeg sjovt nok savner mest.

Julekalenderen med Jytte Abildstrøm hed "Vumserne og juleforberedelser" og hun spillede sammen med Hans Chr. Ægidius. Den blev sendt i 1975.
Dansk film.dk har en oversigt over alle kalendre der har været sendt. Det er sjovt at prøve at huske hvad det var for nogen :0)

Mia Folkmann sagde ...

Kari: Så er det derfor, jeg ikke kan huske Jytte Abildstrøm - jeg boede i Belgien i årene 1975 og 1976.

Det er en af mine juletraditioner at se en af de gamle julekalendere, og derfor kan jeg de fleste sange udenad. Og der bliver skrålet med hver gang. Som regel i kor med min rare mand, der heller ikke er blevet voksen endnu... ;-)