onsdag den 8. februar 2012

Tebryggeren


For mange år siden læste jeg en roman, hvor en "Teasmade" blev nævnt. Det lød så hyggeligt og pirrede min medfødte nysgerrighed i den grad, så sådan én måtte jeg have...

En teasmade er en snedig kombination af læselampe,vækkeur og temaskine med tilhørende tepotte. Man hælder vand på, inden man går i seng, og når det indstillede tidspunkt oprinder, begynder vandet at koge, og teen brygges af sig selv, mens man sover. Derefter er det bare at række en arm ud efter tepotten, så dagens første kop te kan nydes på sengekanten i semi-vågen tilstand.

Engang var det fast tilbehør i over to millioner engelske hjem, og efter en nedgangsperiode ser det ud til, at en ny og forbedret udgave af ”tebryggeren” igen kan gå hen og blive populær. Jeg har den gamle udgave uden læselampe, men med plads til foto, og den er i hvert fald meget populær hos mig... :-)

12 kommentarer:

Madame sagde ...

Hihi, sikke en skøn idé - sådan en har jeg ikke hørt om før :o) Den står altså ved din seng?

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, den har jeg haft i mange år. Der er plads til to krus ovenpå... ;-)

Mormor sagde ...

Kan man koke/trakte kaffe i den?
I så fall vil jeg ha.
Ha en fin dag :-)

Mia Folkmann sagde ...

Mormor: Nej, den er kun til te. Der er nemlig ingen tragt til kaffebønnerne, men måske findes den i en anden (kaffe-)udgave... ;-)

Rasmine sagde ...

Den kan man da ikke leve uden! Det har altid været en drøm at få early morning tea serveret på sengen, og det kan altså lade sig gøre uden tjenestefolk. Herligt!

Rasmine sagde ...

Øv! Jeg kan kun finde en strømlinet udgave, der ikke er flad ovenpå. Jeg vil have en gammeldags!

- I min søgen efter vidunderet har jeg fundet en maskine med lignende funktion, men til to kopper, som også kan lave kaffe. Det var måske noget for Mormor:
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4235462/Trail/searchtext%3ETEASMADE.htm

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Det er bare så hyg'ligt! :-)

Men jeg ved godt, at de nye udgaver er strømlinede; jeg kan også bedre lide den gamle, hvor er plads til kopperne ovenpå. Man kan nok bare ikke få den mere..

Den med kaffen er smart. Men såvidt jeg ved sender Argos kun til engelske adresser.

Marianne sagde ...

Nej hvor smart! :)
Nu bliver jeg jo også nødt til at have sådan en..hihi :D

Marianne sagde ...

Man kan forresten få den samme te-og kaffemaskine, som Rasmine har fundet hos Argos, hos Amazon.co.uk og her koster den blot £ 51.19 med fri levering til Danmark (Super Saver Delivery - når man køber for £ 25 eller mere, hvor den hos Argos koster £ 69.99 og de nok ikke leverer til Danmark, som du skriver Mia.... :)

Mia Folkmann sagde ...

Marianne: Jeg kan godt forestille mig, at du vil synes om den. Jeg har det bare ligesom Rasmine; jeg kan bedst lide den gammeldags model. Jeg vil håbe, at den jeg har, holder mange år endnu... ;-)

Marianne sagde ...

Nej, men jeg vil helst have den gammeldags model også ;) - jeg nævnte blot den model, som Rasmine havde fundet til Mormor for at fortælle, at man kan få den billigere hos Amazon.co.uk :)

Mia Folkmann sagde ...

Marianne: Jeg kender slet ikke den model, men den er sikkert fin. Jeg er ikke til kaffe om morgenen, men det er Mormor åbenbart... :-)