torsdag den 29. april 2010

ABC i ord og billeder


Petunias ABC i ord og billeder er kommet til bogstavet C – som i CHURCHILL og CHARTWELL.

En af de historiske personer, som jeg beundrer mest, er Winston Churchill. Jeg har læst flere bøger af ham og om ham, og jeg har læst de meget personlige breve, som han og hans hustru Clementine skrev til hinanden. Brevene afspejler tydeligt, at Churchill ikke bare var en dygtig leder og en stærk personlighed, men også et meget blødt og følsomt menneske.

Han elskede sit dejlige hus, Chartwell, og stolen her ved dammen var Churchills. Her sad han og malede eller tænkte tanker, mens han fodrede guldfiskene.

Både Winston Churchill og Clementine var glade for dyr, og Churchill skrev på et tidspunkt til sin hustru: ”Jeg synes, at det er meget vigtigt at have dyr, blomster og planter i sit liv, mens man har det”. Og sådan blev det: Chartwell husede i årenes løb et bredt udvalg af to- og firbenede venner.

Du kan finde andre bud på billed-ABC’en her...

Hvis du vil læse lidt mere om Churchill og Chartwell, har jeg lagt artiklen om ham ind umiddelbart efter dette indlæg...

14 kommentarer:

Maria G sagde ...

Intressant läsning om denna store man!
Trevlig helg!

Vilt og vakkert sagde ...

Heisann!

Nydelig bidrag.
Jeg pleier å bruke et av hans utsagn i undervisningen:
Ingenting er problem, det tar bare litt lenger tid å løse det! (fritt oversatt!)
Go´hælj!

Lotte sagde ...

Sympatisk mand, ham Churchill. Synd at han var så plaget af depression - men mon ikke han ville have haft det endnu værre, hvis han ikke havde haft dyr og planter omkring sig?

Annettes space sagde ...

Jeg må med skam melde at jeg ikke ved ret meget om Churchill, men ud fra det lidt du skriver om ham her, skal han helt sikkert "studeres" nærmere ved lejlighed. Fint indlæg om C :-))

Henny sagde ...

Det var også Churchill der havde citatet om, at han bedst kunne lide grise.. “I like pigs. Dogs look up to us. Cats look down on us. Pigs treat us as equals.” Jeg ved ikke helt, om jeg er enig, men jeg kan bestemt se noget i det. Ingen tvivl om, at Churchill har været et kompliceret menneske.

Living next to me sagde ...

Flott mann Churchill( ja ikke å se på ) men som forbilde ...selv om han hadde sine sider...Fiks løsning på en vrang bokstav . F

Vibekes lille ullne sagde ...

Original og informativ løsning på ukens bokstav! Bildet viste også en utrolig idyllisk og stemingsfull plass! God helg! :)

Madame sagde ...

Jeg får lyst til straks at gå i gang med bøger af og om Churchill - for det lyder vel nok som et spændende menneske. Den måde jeg har stiftet bekendtskab med ham har været som den alkoholiseret gamle mand. Men det er jo sket ikke det hele mennesket.

Dejlig dag til dig!

Sommertid sagde ...

Har fått med meg litt hva den her mannene har gjort i sitt liv..og visst er det herlig å ha et slikt sted.
God helg :)

Admin sagde ...

Churchill var en stor mann. Jeg har flere sitater fra ham på min blogg. Flott innlegg.

Donald sagde ...

Ser Puskis ikke ekstra sur ud i dagens titelbillede?

Churchill var et specielt menneske, jeg har engang læst indledningen til hans erindringer, hvor han beskriver hvordan han blev afleveret til en kostskole af sin mor. Det er grufuldt, og det vidste han mange år efter.

Der er kritiske røster, som siger at han blandede sig for meget i strategien i WWII og at de mange tab af menneskeliv på D-Dag (der i virkeligheden var en katastrofe!) i alt for høj grad skyldtes Churchills vanvittige ideer om krigsførelse.

Men som i alle den slags sager er krigens gang bestemt af mange tusinde mænds samlede indsats og Churchill var på en måde blot en blandt mange.

Petunia sagde ...

Ja, han var en stor mann i dobbel forstand og jeg synes at Clementine er et slikt søtt navn:)

TorAa sagde ...

Meget bra skrevet og en betimelig oppfriskning av vår nære historie.

linsky sagde ...

Skjønner godt at han ville sitte der.. Vakkert. :)