tirsdag den 17. august 2010

Hjemmelavet yoghurt


En af de ting som jeg har haft stor glæde af her i ”den sunde sommer” er morgenmadens hjemmelavede frugtyoghurt. I stedet for de færdige købesager med stort sukkerindhold, har jeg hver morgen fremstillet en lille sund én af slagsen, bare med yoghurt og frugt – oftest bær - og ikke andet.

Jeg kommer simpelthen lidt yoghurt og en håndfuld bær (hindbær, ribs, blåbær, brombær – hvad som helst) i min lille mini-hakker til nødder, der så fungerer som foodprocessor ”en miniature”. Blandingen tilsættes koppen eller skålen med yoghurt naturel, og det smager SÅ godt! I stedet for bær kan selvfølgelig bruges frugt, f.eks. pære eller banan.

Sammen med et glas friskpresset appelsinsaft har man allerede fra morgenstunden fået lidt sundt indenbords, og begge dele kan fremstilles i søvne (som det bliver her i huset af undertegnede B-menneske…).

12 kommentarer:

Ellen sagde ...

Det smager bare godt - jeg forstår slet ikke, at de 'dårlige' yoghurter er så populære - jeg har ikke spist sådan en, siden det for mange, mange år siden gik op for mig, hvor meget sukker, der egentlig er i sådan en.
Men frugt af alskens art og/eller hjemmelavet müsli på yoghurt eller kefir eller et hvilket som helst 'naturel' - uhmmm. Og samvittigheden er helt i top ;-)

Jens sagde ...

Man kan også lave en tyk smoothie - smid en banan ned til bærene, samt en presset appelsin og lidt ingefær, så har man en rigtig sund og lækker yoghurt. :D

Lene Megan sagde ...

Sundt og godt alternativ!

God regnvejrsdag :-) Eller jeg skulle nok sige :-(

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Det lyder som en rigtig god ide Mia, og så kan man også skære bananskiver og putte lidt hele nødder i til sidst.
Tak for tippet Mia.

Havehyrden sagde ...

Uhm, jeg elsker yoghurt med rigtig frugt. Svenskerne laver en mild yoghurt der er super god, prøv den hvis du er derovre. Sidste købte jeg en med hjem og jeg syntes faktisk den er bedre end vores naturel. :-)

Madame sagde ...

Det lyder rigtig dejligt! Og ikke kun sundt, hvad det også er - men et rigtigt kickstart af dagen :-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Ja, du har ret, der er virkelig for meget sukker i de fleste købe yoghurter. Din version lyder godt. Vi er lidt mere dovne, og selvom vi køber dem med den laveste fedtprocent, så er der alligevel meget sukker i, til gengæld pøser vi en masse müesli i - det er godt for mavsen.

mette b sagde ...

Åh, ja, sådanne youghurter lavede jeg engang rigtig meget! Især, da mine to ældste piger var små og vi elskede det alle tre.

Jeg skal hjem på torsdag og så vil jeg da lige i gang med det igen. Tak for på mindelsen om en himmerigsmundfuld :)

mette b sagde ...

Ih, Mia! Jeg har lige været på besøg på din nye side Skønne dage og har genopdaget en masse af de fine Beatrix Potter-sager. Da jeg var barn, rejste mine forældre i England og medbragte hendes bøger og en evighedskalender til mig. Jeg har dem stadig og har blandt andet læst historierne højt for mine døtre, som også har haft dem stående på deres reol, da de lærte engelsk :)

Jeg skal bestemt ind at snuse igen, for der er da vist en ting eller to, der bør få adresse hos mig...

Klem fra
mette

Bente sagde ...

Det er bestemt godt med lette, rutineprægede morgenaktiviteter til os b-mennesker :-).

Annette sagde ...

Uhm, hjemmelavet yoghurt til morgenmad. Hvor ser det dejligt ud, Mia.

Donald sagde ...

Du skulle ærligt talt prøve at lave yoghurten selv. Det kan lade sig gøre: Kog mælken og hæld den kogende i en sindssygt godt vasket skål, fx. pyrex eller noget der kan tåle temperaturen. Lad det køle til at man kan mærke en slags kropstemperatur, når man stikker mellemste led af højre lillefinger ned i mælken OBS fingeren skal være vasket(!) Når temperaturen føles rigtig (eller et termometer viser 37-38°) nedsænkes en klat helt ren yoghurt (fra en naturel; man kan vist endda købe yoghurt til formålet, men det var ikke nødvendigt sidst jeg prøvede.)

Forskellen er, at yoghurten næste morgen er en slags gelemasse som har en helt anden konsistens end købeyoghurt - og den smager også lidt anderlede p.g.a. konsistensen, også selv om man rører den op til en flydende masse. Måske kommer Mejerierne en slags jævning i, jeg ved det ikke.