mandag den 11. juli 2016

Nyder Danmark

Lige nu befinder jeg mig et sted i Danmark, som jeg holder meget af. Autocamperen holder parkeret ved et hus, som jeg har lejet - ikke noget stort og fint hus, men et meget hyggeligt, traditionelt sommerhus med en skøn, skøn naturlig have.

Gussi hund elsker haven, for den er hegnet helt ind - og han har for første gang fået lov til at rende frit. Han ER så dygtig; kommer pænt når vi kalder og logrer af vild glæde med sin halestump, når vi leger borte og tit tit.

Nogle dage kører jeg tur i området for at fotografere, men de fleste dage sidder jeg og skriver, mens jeg lytter til fuglesangen. Her er så mange fugle, for fugle elsker jo også naturlige haver. Hver morgen ligger jeg og vågner til sangen, og lige nu - hvor klokken er over ti om aftenen - kan jeg høre solsorten og sangdroslen synge om kap.

Om aftenen går jeg lange ture og nyder at (gen)finde alle de glæder, som jeg kendte som barn. Her er vilde blomster, svaler og kløvermarker. Her er dejlige bænke strategisk placeret på udsigtspladser - her er små vejboder med hjemmelavet syltetøj og frisk persille, og så er der masser af morgenfruer i vejkanten.

På vejen tilbage hilse jeg på to grise med krøller på halerne - de gik og rodede i jorden i deres hyggelige og meget store indhegning. Alle grise burde have et liv som de to...


4 kommentarer:

Ellen sagde ...

Både Danmark og England er skønne steder - jeg ville ikke undvære nogen af dem :-)
Hvad skriver du på nu? En ny bog?
Jeg er lidt nysgerrig: I må have haft møbler og meget andet, da I købte autocamperen. Har I solgt det hele, eller har I det på lager et eller andet sted? Jeg kan ikke forestille mig, at I regner med at leve resten af jeres liv på nomademåden? Tilgiv mig min snagen, men samtidig med, at jeg synes det er SÅ sejt, hvad I har gjort, ved jeg også med mig selv, at jeg ikke ville kunne gøre det samme :-)

Lene sagde ...

I får set jer omkring, og du får det fulde ud af regnvåde Danmark, der er nemlig skønt.

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ti hi, man har altid lov at være nysgerrig - det er jeg jo også selv! Jeg har det præcis som du - jeg elsker begge steder og nyder at skifte mellem dem. Og ja, jeg skriver på en bog, der snart er færdig... ;-)

Vi har solgt en hel del, for vi har jo haft store huse, og det skal vi i hvert fald ikke have igen. De bedste ting er "opstaldet" på et Pelikan-lager i Hillerød OG et lignende lager i England. Lidt tosset at bruge penge på det, men det er ting, vi er glade for, og jeg regner jo med at få brug for dem igen på et tidspunkt.

For os har det været den helt rigtige beslutning. I stedet for at være kede af at have solgt et "drømmehus", der godt nok var ret opslidende og besværligt, så har vi det nu sjovt og relativt ubekymret. Og DET nyder jeg i den grad - efter en del år med rigtig mange bekymringer...

Mia Folkmann sagde ...

Lene: Ja, det gør vi, og det er så sjovt at rejse rundt og se forskellige dele af landet. Jeg har altid ferieret i Danmark som barn; mine forældre lejede huse rundt omkring, og jeg elsker den danske (regnvåde) sommer :-)