torsdag den 17. november 2016

Om butikscentre

Da  jeg var barn og teenager, tog jeg tit med min mor eller en veninde i Rødovre Centrum. Der var vældig hyggeligt dengang, og vi gik gerne de fire kilometer fra Frederiksberg, hvor vi boede, og langs Damhussøen derud.

Der blev kigget butikker, drukket kaffe i konditoriet og købt lidt lækkert med hjem. I det hele taget var Rødovre Centrum en dejlig oplevelse og et fast punkt på vores "hvad-skal-vi-nu-lave"-liste.

Men som voksen dalede min begejstring for butikscentre. Måske blev de for store? Måske mistede de det hyggelige element? Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men i dag undgår jeg dem helst og foretrækker de små butikker i byernes hovedgader.

Der er selvfølgelig altid undtagelser. For nu, hvor vi er i Odsherred, handler jeg næsten dagligt i Asnæs, og af en eller anden grund nyder jeg det. Det lille butikscenter er nemlig så fint, og der er en rigtig god stemning i butikkerne. I øjeblikket er der selvfølgelig julepyntet og måske særlig hyggeligt, men jeg har også besøgt det om sommeren.

Det er et rart sted at komme. Et udmærket sted at handle. Prøv det, hvis I er på de kanter... :-)

8 kommentarer:

Miri sagde ...

Jeg må indrømme at jeg ikke trives i indkøbscentre...Men nogle gange kan jeg jo ikke undgå dem, da i mange byer, det er der butikkerne ligger :)

Mia Folkmann sagde ...

Miri: Jeg trives slet ikke i de store, der dukker op alle vegne. DEM undgår jeg glad og gerne. Men de små kan være OK - som nu Asnæs her... :-)

Ellen sagde ...

De små er hyggelige, og de store kan være meget praktiske :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, hvis man ikke farer vild i dem. Jeg HAR prøvet at miste orienteringen i Fields... ti hi

Malin sagde ...

Lidt sjovt at falde over dette indlæg lige i dag :-) Jeg kommer sjældent i store indkøbscentre længere, da jeg synes det er både ucharmerende og alt for mange mennesker og lange køer. Men lige i dag, vovede jeg mig der ned da jeg skulle have et par småting. Jeg opgav! Selv om jeg var der nede en torsdag formiddag kl. 11 var køen så lang at jeg derfra hvor jeg stod, ikke kunne se starten på den. Ved godt det nok har noget med julen at gøre, men det har jeg simpelthen ikke tålmodighed til! Jeg foretrækker at shoppe på nettet :-)

Mia Folkmann sagde ...

Malin: Så er vi to! Jeg har heller ikke tålmodighed til lange køer, og mens jeg elsker at handle i små, individuelle butikker, så findes de sjældent i store butikscentre... ;-)

Benedicte sagde ...

Præcis sådan havde jeg det med Lyngby Storcenter, da jeg var barn (vi gik dog ikke langs Damhussøen dertil, hehe). Nu undgår jeg også med fornøjelse kæmpecentrene; faktisk så grundigt, at jeg vist er den sidste sjællænder, der stadig ikke har set Fields indefra. Derimod er både Asnæscenteret og de mere lokale Slotsarkader i Hillerød, stadig overskuelige og behagelige at komme i, så dem bruger jeg gerne.

Mia Folkmann sagde ...

Benedicte: He he, jeg har set Fields én gang, og jeg gik bare forvildet rundt - ikke lige mig! Jeg synes også, at Lyngby Storcenter var ganske hyggeligt i starten, men selv om jeg ofte er lige i nærheden, går jeg sjældent derind nu. Ja, Slotsarkaderne i Hillerød er også ganske fine; dem havde jeg glemt :-)