onsdag den 22. december 2021

Den engelske julekalender - 22. december 2021


Der er meget at udforske i Greenwich – et spændende hjørne af London med masser af historie og smukke bygninger. Man kan besøge observatoriet og det maritime museum – og også Royal Naval College, der ligger helt ned til Themsens bred.

Engang lå Greenwich Palace her – det fantastiske slot, hvor Henrik VIII og Elizabeth I blev født, og hvor Henrik VIII afholdt storslåede fester og ridderturneringer. Men efter den engelske borgerkrig kom slottet til at stå glemt og forsømt, og i slutningen af det 17. århundrede tegnede arkitekten Christopher Wren en helt ny bygning, der skulle bruges til hospital for marinens folk.

Kunstmaleren James Thornhill fik til opgave at udsmykke hallens loft og vægge, og det gjorde han utroligt flot. Thornhill var en såkaldt historisk maler, og han er kendt for sine imponerende udsmykninger i bl.a. Hampton Court og kuplen i St. Pauls Katedral.

Hospitalet – der nærmere fungerede som pensionat - lukkede i 1869, og fra 1874 og frem til 1997 blev bygningen brugt som uddannelsesinstitution for officerer. Nu holder Royal Naval College åbent for offentligheden, der kan glæde sig over synet af de smukke rum og nok især hallen med det helt fantastisk malede loft.

Dagens spørgsmål lyder: Når man hører om Greenwich, så er det ofte i forbindelse med... Ja, hvad er det nu?

1. Tøj

2. Tæpper

3. Tid

Hvis du vil deltage i konkurrencen om en lille kalendergave, skal du sende dit svar på mail til info@anglofilia.dk  Vinderen får direkte besked, og vindernavne bliver offentliggjort her på siden (kun navn og by).

Mange julenissehilsner 
Mia 

💚💚💚
Julekalendergavevindere:
(trukket ved lodtrækning, så man kan sagtens være heldig mere end én gang):

17. december: Lisbeth fra Svaneke
18. december: Birgit fra Virum
19. december: Helle fra Vejle
20. december: Marianne fra Skanderborg
21. december: Maria fra Hornbæk

Ingen kommentarer: