tirsdag den 21. december 2021

Den engelske julekalender - 21. december 2021


Bourton-on-the-Water er én af de hyggelige Cotswold-byer. Dem er der en del af, men Bourton har sit eget særpræg. Der er nemlig lidt ”Venedig-stemning” over den charmerende by, og fem steder går lave stenbroer over floden. Den ældste af broerne er fra 1654, men Bourton-on-the-Water er endnu ældre, for byen blev grundlagt helt tilbage i det 11. århundrede. De fleste bygninger er bygget af de gule Cotswold-sten, der brydes lokalt og i det hele taget præger byerne i området.

Ikke meget har ændret sig gennem tiden, men dog alligevel… for engang var der hele tre vandmøller i byen, der fik strøm fra floden. Kun den ene er tilbage i dag, og her kan man finde byens motormuseum.

Hvis man besøger byen på et tidspunkt uden for sæsonen, har man bedst mulighed for at sidde i al fredsommelighed på en bænk ved vandet og se på ænderne, der har travlt med at ordne sig, eller måske gå rundt i gaderne og kigge på småbutikkernes vinduer. Alt føles godt, når man går tur i Bourton-on-the-Water.

Dagens spørgsmål lyder: En vandmølle kan bruges til andet end strøm - den kan nemlig også male... ja, hvad er det nu?

1. Vinduer

2. Korn

3. Billeder

Hvis du vil deltage i konkurrencen om en lille kalendergave, skal du sende dit svar på mail til info@anglofilia.dk  Vinderen får direkte besked, og vindernavne bliver offentliggjort her på siden (kun navn og by).

Mange julenissehilsner 
Mia 

💚💚💚
Julekalendergavevindere:
(trukket ved lodtrækning, så man kan sagtens være heldig mere end én gang):

17. december: Lisbeth fra Svaneke
18. december: Birgit fra Virum
19. december: Helle fra Vejle
20. december: Marianne fra Skanderborg

Ingen kommentarer: