mandag den 20. december 2021

Den engelske julekalender - 20. december 2021


Lege af forskellig slags har altid hørt til den engelske jul. I middelalderen var legene ret løsslupne, men senere tider lagde en dæmper på dem, og victoriatidens julelege var mere beherskede. Mange af legene kender vi stadig – blandt andet ”Memory” og kortspil.

 Den amerikanske forfatter Washington Irving levede på Jane Austens tid, og af hans fortællinger om den jul, han oplevede i engelske Aston Hall ved Birmingham, får man et herligt billede af julen i begyndelsen af 1800-tallet.

 ”Da vi nærmede os huset, hørte vi musik og latter fra den ene ende af bygningen. Dette kom, fortalte min vært mig, fra tjenestefolkenes fløj, hvor man havde lov til at tage sig en tår over tørsten og være lystig i de 12 juledage, hvis man blot holdt sig til traditionerne.

 Festlighederne var i fuld sving; juletræstammen og julelysene blev jævnligt tændt, og misteltenen med de hvide bær var hængt op til fare for de kønne stuepiger. Tjenestefolkene gik så højt op i julelegene, at vi måtte ringe adskillige gange på klokken, før nogen hørte os.”

Dagens spørgsmål lyder: Et af de nævnte spil er Memory... hvad er det nu, det går ud på? Er det...

1. Et bankospil

2. Et arkadespil

3. Et huskespil

Hvis du vil deltage i konkurrencen om en lille kalendergave, skal du sende dit svar på mail til info@anglofilia.dk  Vinderen får direkte besked, og vindernavne bliver offentliggjort her på siden (kun navn og by).

Mange julenissehilsner 
Mia 

💚💚💚
Julekalendergavevindere:
(trukket ved lodtrækning, så man kan sagtens være heldig mere end én gang):

17. december: Lisbeth fra Svaneke
18. december: Birgit fra Virum
19. december: Helle fra Vejle

Ingen kommentarer: