lørdag den 28. januar 2012

Det var ferietider...


Der var engang, hvor omstændighederne og økonomien gjorde, at vi kunne holde ferier adskillige gange hvert år. Vi tog næsten altid til England (Storbritannien), og sommetider var vi afsted hele 3 uger ad gangen. Det var tider!

Nogle gange lejede vi hus derovre, og vi boede de mest morsomme steder. Af en eller anden grund var husene i Skotland altid lidt for morsomme - sådan at forstå, at der næsten altid var noget i vejen med dem. Det skyldtes helt sikkert tilfældigheder og har ikke noget med skotske huse som sådan at gøre, vil jeg skynde mig at sige. Til gengæld var udlejningsbureauet altid meget forstående, og vi fik uden besvær vores penge igen.

Så alle vores ferier i Skotland endte med at blive kør-selv-ferie på hotel og bed and breakfast, og de var derfor altid totalt uforberedte og fyldt med tilfældigheder. Men sjovt var det at køre rundt på må og få - ud i det blå uden at vide, hvad dagen førte til, og hvor vejen førte os hen.

Dette her hus var ét af dem, vi lejede. Det lå helt ned til vandet, og vi tilbragte to-tre velsignede og meget fredfyldte dage med at lave absolut ingenting, gå ture på stranden og bygge sandborge. Men så røg oliefyret, og hele huset blev indhyllet i oliestank - og vi overlod det til ejeren og reparatøren og tog på farten i stedet for.

Det endte selvfølgelig med at blive endnu én af vores dejligste ferier... :-)

6 kommentarer:

Madame sagde ...

Det lyder meget spændende med jeres rejser ud i det blå - I må have oplevet en masse! Monsieur har fortalt, at han har boet på en gammel borg i Skotland, som var lavet om til vandrehjem. Også en særpræget oplevelse :-) H
Ha' en dejlig weekend!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, der er mange sjove steder at bo - en gammel borg, der er lavet om til vandrehjem må være ét af dem.

Rigtig god weekend til dig også...:-)

Sussi / Sussinghurst sagde ...

En skam med det oliefyr, huset ser ud til at ha' en magnificent beliggenhed.

Mia Folkmann sagde ...

Sussi: Huset var udvalgt med omhu og lå skønt, men man er jo aldrig herre over de uheld, der kan ske. ;-)

Ellen sagde ...

Åh ja, suk... og når man får tid til det igen, er det ikke sikkert, at man har råd ...
Det var ellers smart at finde huse, hvor man får sine penge tilbage igen - hvis man har nået at bo der lidt, inden det går galt, har man da fået noget ud af det ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Nej, det er nemlig til at græmmes over!

Ja, lidt fik vi da ud af det - og det var nu lidt synd, for det var et dejligt hus og et dejligt sted. Det var det samme med "loppereden", som jeg skrev om tidligere... ;-) (Men hellere et ødelagt oliefyr end lopper, tak...)