tirsdag den 31. januar 2012

Længsler og drømme


Man skal ikke forbavses over mine hyppige rejseindlæg i denne tid. De skyldes en utilsløret udlængsel på et tidspunkt, hvor jeg godt kan glemme alt om ferier og rejser. Så må man drømme i stedet for...

På et tidspunkt, hvor rejser var realiteter og ikke drømme, boede vi i dette meget charmerende og meget gamle hus. Det var noget helt, helt andet end noget, vi før - og siden - har prøvet, for huset lå midt inde i en lille by i Sussex.

Så i to uger var vi en del af bylivet med besøg i det lokale bibliotek, der lå lige ved siden af, og i kunstgalleriet, der lå lige overfor. Der var også byfest med dans og skæg og ballade, og om aftenen faldt vi i søvn til bægerklang, for der lå en pub lige til højre for huset.

Det lavloftede hus var utroligt hyggeligt, og vi mødte for første gang udtrykket "duck or suck", som der stod på et lille skilt på en meget lav bjælke. Der var to små soveværelser ovenpå, en hyggelig stue og en lillebitte tilbygning af træ bagtil, hvor min mand nedsatte sig med sine tegnesager, og i spisestuen blev udkæmpet de sædvanlige slag i Ludo og kortspil. Sådan som det hører sig til på vores ferier...

6 kommentarer:

Megan sagde ...

Skønt skævt hus. Og det lyder som en dejlig ferie.

Ja, man skal aldrig holde op med at drømme. Det er godt at tænke på gode steder, hvor man kan rejse hen i fantasien, for når man først har været der i tankerne, så sker der ofte noget magisk! ;)

God aften til dig.

Lill-Karin sagde ...

For et herlig hus! Det så ut til å ha både atmosfære og sjarm.
De siste månedene har også jeg gått og kjent på en utferdstrang. Når jeg plutselig fikk to mailer i innboksen, en om et kurs i Russland og en om et opphold i Sør-Afrika, måtte jeg le!

Jeg har ikke tenkt meg til noen av de stedene, men tydeligvis ble reisetankene mine behørig belønnet.

Jeg skal imidlertid til Italia i sommer, og det fryder jeg meg over!

Igjen: Herlig hus!

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Ja, det var både skønt og skævt. Meget skævt! Åh, du kan tro, jeg drømmer - og glæder mig til at noget magisk vil ske... :-)

Lill-Karin: Det lyder da aldeles dejligt med Italien til sommer. Jeg elsker Italien og vil glæde mig til at høre mere om din tur... :-)

Madame sagde ...

Det er da det skønneste hus, jeg har set - hvor er det smukt og fuldt af sjæl. Ved du hvor gammelt huset er, Mia?
Jeg får lyst til straks at rejse til England igen!

Rejen sagde ...

Skønt hus, og det er da dejligt at kunne drømme lidt..;-D

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er et dejligt hus. Jeg vil tro, at det er omkring 400 år ligesom Hollymount - der er mange fællesnævnere... ;-)

Rejen: Ja, om ikke andet så kan man det... ;-)