onsdag den 1. februar 2012

Morris Dancers


I går fortalte jeg om vores ferie i en lille landsby i Sydengland. Komplet med lokal byfest. Til den slags hører gerne de såkaldte Morris Dancers; en gruppe dansende mænd (eller kvinder) med viftende tørklæder, stokke og klokker på strømpebenene. Hattene er ofte pyntet med blomster, og netop dét er pointen – for de dansende byder foråret velkommen. Det er en århundredgammel tradition, der er blevet genoplivet i nyere tid.

Udover dansen var byfesten med karruseller, dukketeater, eftermiddagste og hjemmebagt kage i opstillede telte og alt det, der ellers hører sig til. Det var - og er - en fornøjelse at møde englænderne på denne meget afslappede måde, og der er tit mulighed for det, for mange småbyer byder foråret velkommen med sådan en udendørs festlighed.

Foto: James UK

6 kommentarer:

Megan sagde ...

Det minder mig altid om Midsumer Murders, men inden jeg stitede bekendtskab med den skønne serie (som jeg lige har bestilt flere afsnit af), oplevede jeg dog Morris dancers i England. Derby, Nottingham, deromkring.

Dejlige minder! :)

Mia Folkmann sagde ...

Megan: Jeg har set danserne mange forskellige steder - i Lake District var det store barmfagre damer, der ville kysse min rare mand...

Han husker det vist endnu... ;-)

Brittsol sagde ...

Det ser charmerende ud med danserne, det er godt Englænderne har bibeholdt den traition. Her i landet har vi ringridning i Dragør.

Sussi / Sussinghurst sagde ...

Det gad jeg godt opleve, suk

Mia Folkmann sagde ...

Brittsol: Ja, vi har også vores traditioner, og den slags holder jeg meget af... :-)

Sussi: Du må da til England. Snart... :-)

Anonym sagde ...

Back in England Mia? Hope your having a super time. We have had some good weather here in the Midlands (just cold) Say Hello to Hollymount if you plan to stop there during your stay. Regards Nick