søndag den 22. december 2013

Flere juletanker...

Når jeg tænker tilbage, finder jeg det lidt sjovt, at jeg nu beskæftiger mig med det, jeg gør. For det var lige præcis det samme, der altid var en del af min barndoms lege. Jeg elskede at lege butik eller købmand, og jeg elskede at skrive alt muligt.

Min fars familie er fra Jylland, og min farfar havde en lille købmandsforretning, der lå lige over for den gård, hvor han boede som barn. Han viste mig engang butikken, men på det tidspunkt var der for længst lukket og slukket. Nøglerne havde farfar endnu, og jeg blev lukket ind i et mørkt og støvet rum med tomme hylder og gamle reklamer på væggene.

Det må have været min mors familie, der har givet grobund for den kreative side i mig. Min bedstefar var musiker med eget orkester, og han skrev også historier og reklameslogans ved jeg. Min ene moster var professionel malerinde, og en anden af min mors mange søstre var ganske utrolig dygtig med sine hænder og lavede de smukkeste håndarbejder.

Jeg har stadig nogle få af hendes ting, og et par af dem kommer altid frem her til jul…

6 kommentarer:

Madame sagde ...

Dejligt at læse, Mia - det er sjovt at tænke tilbage på ens forfædre på den måde.
Min farfars bror havde en købmandsbutik, og han har skrevet 50 sider om, hvordan det var at være i lære omkring år 1900. Lidt af en gyser fordi de stort set aldrig havde fri.
Det er smukke ting du viser - jeg ville ønske, jeg havde gemt min families juleting :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er sjovt, og jeg kunne godt tænke mig at vide mere. Uha ja, jeg kan forestille mig, at det ikke altid har været sjovt at være i lære dengang - det var nok noget med kæft, trit og retning... ;-)

Lavendel sagde ...

spændende læsning...ja, det er ikke til at vide, hvilke gener eller påvirkning, man lige har fået - min morfar spillede i baggårdene i 30'erne!God jul til jer.

Mia Folkmann sagde ...

Lavendel: Du har nok fået kreativiteten fra din morfar så; jeg kan godt huske musikanterne i min gård på Frederiksberg. Det var altid hyggeligt, når de kom forbi. God jul til dig også :-)

Gowings sagde ...

Tænk, Mia, hvis du havde haft nøglerne idag, det havde været fantastisk, hvis du kunne have budt på en rejse i tid og 'rum' :)

Du ønskes en rigtig god jul.

Mia Folkmann sagde ...

Gowings: Ja, det kunne have været rigtig sjovt. Og nu gav du mig en god idé, så tak for det og rigtig glædelig jul... :-)