onsdag den 17. marts 2010

Den engelske stilDel 2:
Den engelske stil er tit noget med kraftige, forede gardiner og gammeldags, blomstret tapet, for Laura Ashley har da heldigvis ikke levet forgæves. Det med de forede gardiner er i øvrigt en vældig god idé, for dels virker det tunge stof som et effektivt værn mod kulde og træk, og dels slipper der ikke det mindste lys ind, så man kan sove dejligt uforstyrret.

Det stof, man forer med, er ofte bare noget neutralt, naturfarvet bomuld, men i en af vores ferieboliger var det tykke fløjlsstof foret med blødt fleece. Så kan det da dårligt blive lunere…

9 kommentarer:

Madame sagde ...

Ja, det er et must at kunne sove uforstyrret. Dit billede minder mig om min mormorstykke velourportiere, der skulle skærme for kulden ude fra vinterhaven :-)

Ha' en dejlig dag, Mia!

Lavendel sagde ...

Købte det lækreste forede gardin i Frankrig...flot flot!

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg har aldrig sovet så godt (og så længe) som i den feriebolig med det tykke gardin... :-)

Lavendel: Det er så flot med forede gardiner - og de falder så pænt i bløde, tunge folder...

Annette sagde ...

Mia, hvor er det pragtfulde stoffer du viser os i dag. Jeg har igennem mange, mange år købt og slugt "House and Garden" (så mange år, at min mand af og til siger at det måske ville være en god ide at smide nogle af de ældre årgange ud ☺) og jeg elsker de tykke, lækre gardiner og de vidunderlige ophængninger som englænderne er så gode til.
Jeg glædede mig over din artikel angående "Ryd op i dit liv". Sidste år begyndte jeg selv store oprydning og udsmidning og er nået rundt, men ved godt at der let kan komme meget mere ud (bl.a. utallige House and Garden blade), men det skal jeg lige være parat til ☺

Jeg famler stadig lidt i blinde på biblioteket her og griber hvad jeg nu synes kunne se ud som om værende interessant. I sidste uge endte bogen "A spring affair" af Milly Johnson i kurven. Jeg havde ikke forventet mig noget særligt af den, men den handlede netop om oprydning i livet. Damen gik hårdt til værks og det endte med at hun både skiftede mand, job og garderobe.
En skøn dag til dig.

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Jeg kender kun alt for godt det med bladene... Jeg har selv stakke af engelske blade (bl.a. House and Garden) liggende på de nederste hylder i reolerne. Jeg "luger ud i dem" med mellemrum - tager den ældste årgang og ser den igennem, klipper gode ideer ud og gemmer, og kasserer så de blade. Men det er jo sådan med engelske indretningsblade, at der ikke er SÅ meget, der flytter sig. Den klassiske, engelske stil er jo ret så holdbar, kan man sige... :-)

Det værste er, at jeg også er faldet for belgiske/hollandske blade. Kender du Landleven? Det er ét af dem, der fylder op på hylderne... :-)

Den bog, du nævner, kender jeg ikke - men den lyder interessant. Den vil jeg holde øje med næste gang, jeg går på bogkig... :-)

Rigtig dejlig dag til dig også!!

Ellen sagde ...

Engelske gardiner er en hel videnskab, synes jeg.
Charlotte har købt nogle til deres meget gamle hus, der er påsyet 'crewel embroidery' - siger det dig noget?
Det er 'Jacobean embroidery' (første halvdel af 1600-tallet) og passer fint i stilen. Linket her giver en ide om, hvad det er: http://crewelfabricworld.com/Crewel-Fabrics/Crewel-Fabric-Angel-Sweet-Pine-Cotton-Duck/flypage_cfabw.tpl.html
(Undskyld det lange link).
Det ser utrolig smukt ud, når de hænger fra gulv til loft. Forede selvfølgelig!

Bortset fra alt det, sover jeg bedst uden nedtrukne gardiner; jeg hader mørklagte soveværelser. Jeg skal selvfølgelig ikke have solen lige i ansigtet, men ellers må den gerne vække mig ved sin tilstedeværelse - jeg kan sagtens sove igen, hvis den kun skulle være 4 om morgenen :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, du kan tro, jeg kender crewel embroidery. Det er utroligt flot (og dyrt), og bruges også meget til sengetæpper. Jooh, sådan nogle gardiner kunne jeg også godt tænke mig i mit ikke-helt-så-gamle hus... :-)

Havehyrden sagde ...

Det ser nu flot ud stoffet på billederne. Og som du rigtig nok skriver så er det da uhyre vigtigt at gardinerne lukker alt lys ude. Det kunne en del norske hoteller vist lære noget af. Mange af de hoteller vi boede på sidste sommer havde små tynde gardiner. Noget uheldigt når solen ikke går ned.

Mia Folkmann sagde ...

Havehyrde: Ja, jeg sover nu også bedst, når det er rimeligt mørkt i værelset... Jeg kan godt se, at det må have været et problem på de norske hotelværelser... :-)