tirsdag den 13. april 2010

Sund læsning


I fortsættelse af mit indlæg i går vil jeg - på venlig opfordring af Rasmine - lige anbefale et par af de bøger, som jeg selv har haft stor glæde af. Der er masser at vælge imellem – men disse her læser jeg jævnligt i:

Optimal Wellness af læge Ralph Golan – et digert opslagsværk, der på en saglig måde fortæller om stort set alt. Blandt andet om en række fællesnævnere for nogle af de kroniske sygdomme. Desuden kommer forfatteren med forslag til både traditionel og alternativ behandling. Som udgangspunkt går Ralph Golan ind for forebyggende behandling, primært baseret på kost og ernæring.

Women's Bodies, Women's Wisdom: The Complete Guide to Women's Health and Wellbeing by Christiane Northrup. Denne bog bør læses fra ende til anden, for den er spækket med informationer og cases. Forfatteren er gynækolog, og hun har et vidunderligt nuanceret syn på årsag og behandling.

Spontaneous Healing af Andrew Weil. Jeg har læst flere bøger af Andrew Weil, og jeg sætter stor pris på hans afbalancerede råd om dette og hint. Ligesom de to forrige forfattere er Andrew Weil lægeuddannet, og han giver i bogen gode råd om, hvordan man kan støtte kroppen, så den kan udnytte sin naturlige evne til at overvinde selv alvorlige sygdomme.

Sidstnævnte har i øvrigt en glimrende hjemmeside, hvor man kan få sunde opskrifter og svar på spørgsmål m.m. Jeg har fået tilsendt "dagens opskrift" gennem flere år nu... :-)

10 kommentarer:

Madame sagde ...

Hvor er det spændende - jeg vil nyde at kaste mig over de tre bøger, du fortæller om her. Først vil undersøge, om de skulle være oversat til dansk, men ellers må jeg jo gå på med krum hals :-) Heldigvis har jeg engelsk familie at spørge, hvis jeg kløjes i det ... ;)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg ved, at de to sidste findes på dansk - for dem har jeg set på biblioteket. Den første kan din rare mand sikkert finde på Amazon. :-)

Madame sagde ...

Tak, Mia :-)

Rasmine sagde ...

Tusind tak - jeg sætter stor pris på kommenterede boglister. Websitet skal jeg absolut også have kigget på!

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Selv tak, Rasmine :-) Jeg sætter også pris på boglister...

Annette sagde ...

Mia, tak for gode bogtips, de modtages med meget stor glæde.
God arbejdslyst med oprydnings projektet ☺

Mia Folkmann sagde ...

Annette: Selv tak. Jeg er allerede træt af det projekt... ;-)

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Det er i sandhed godt at tage sig af, samt at lytte til kroppen, altså forebyggende behandling.
Jeg selv har dyrket De 5 Tibetanere i de sidste 5 år ,hver morgen og det har jeg utrolig stor glæde af, jeg har et indlæg på min blog om dette.
Mvh. Michael

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Det vil jeg læse. Jeg havde engang en veninde, der også dyrkede De 5 Tibetanere, og det holdt hun meget af, ved jeg...

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Jeg leder på nettet efter et link, der viser øvelserne rigtigt godt, hold øje med mine link Mia, det må kunne lade sig gøre.
God 1 Maj