lørdag den 9. oktober 2010

Oplevelser med en Golf

Billedet er lånt fra Knuthenborg Dyrepark
For nogle år siden kørte vi en tur til Knuthenborg Dyrepark i vores lille VW Golf V5. Bilen kørte som en drøm, så vi var meget glade for den, og det var vi også den dag. Lige indtil vi skulle besøge Tigerland...

For i samme sekund den store, solide jernlåge havde lukket sig bag os, begyndte det at ose fra motorrummet. Vi stirrede forbavset på instrumentpanelet og opdagede til vores gru, at temperaturnålen var nået helt ned i bunden af det røde felt. Hvordan i alverden var det sket? Bilen var simpelthen lige pludselig og uden varsel ved at brænde sammen. INDE i tigerburet.

Vi så os febrilske omkring. Ikke et øje ved lågen. Om vi havde husket at tage mobiltelefonen med på tur? Hvad tror I? Så der var ligesom ingen anden mulighed end at køre med sneglefart med rundt, så vi kunne komme UD igen. Alternativerne havde vi ikke lyst til at tænke på.

Aldrig har en kort tur været så lang. Rundt om os stod tigrene og så eftertænksomme ud. Måske overvejede de, hvordan kogt mad smagte…?

Endelig, endelig nåede vi udgangen, og langsomt, langsomt gled lågen op, så vi kunne komme ud og parkere bilen.

Da den var kølet ned, fortsatte vi forsigtigt kørslen. Vi havde checket, om der manglede olie eller andre vitale væsker, men det gjorde der ikke. Bilen opførte sig pænt, og pilen holdt sig nede, hvor den skulle. Åh hurra, hvis vi bare kørte stille og roligt, så gik det nok alt sammen.

For at komme ud af parken skulle vi igennem et stort område med næsehorn. Og da vi var midt inde i området med skiltene ”stå ikke ud af bilen i dette område”…. gik bilen i stå! Aaaarhj altså!

Efter tre nervepirrende forsøg startede bilen igen. Og den holdt sig heldigvis i gang under resten af turen. Da vi først var kommet ud af parken og kørte mod København, opførte bilen sig perfekt. Nu blev den jo kølet ned, og så var der ingen problemer.

Vi kørte selvfølgelig straks på værksted med bilen, der dog med hånden på hjertet erklærede, at der ikke var noget i vejen med den. Alt blev checket, alt var, som det skulle være… de kunne ikke forklare, hvad der var gået galt, men det måtte være en enkeltstående oplevelse…

Det var det så ikke, men det er en helt anden historie...

14 kommentarer:

Rejen sagde ...

Puha, sikke en oplevelse, godt at bilen klarede den og jer med.....I må have svedt godt....;-D

Kirsten sagde ...

Pyha, sikken en oplevelse. Godtnok er jeg vild med de store katte, men det havde nok alligevel været for nervepirrende også for mig.
Skønt billede af tigeren.

Rasmine sagde ...

Eftertænksomme tigre? Herlig tanke :-D

Lige indtil din sidste bemærkning troede jeg, at bilen simpelthen ikke var tryg ved storvildtet og fik et nervøst sammenbrud, hver gang den kom i nærheden af det.

Bente sagde ...

Hmmm ... de vilde dyr var vist for meget for Golf'en :-)

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Da er det så lige at jeg kan erindre Mia, at der for år tilbage var et benzinfirma der havde et slogan der lød,- kom en Tiger i tanken, så kører din bil med et stort Brøl.
Det må ha været en rimelig ubehagelig oplevelse Mia, godt at Tigre er så kræsne.
God Søndag.

Lone sagde ...

Nej, det var da pudsigt med den bil!... Men hvor var det sjov læsning - en ren gyser :))
I må altså ha' været for sjove at se på :)
Tigerne havde nok set frem til kogt mad.

Bortset fra det, så har vi også kørt rundt i et tigerbur i Givskud.
Her var der dog sat skilte op om, at man skulle dytte i hornet, hvis man var i nød.
Bare så du ved det til en anden gang :-)

Madame sagde ...

Det er sådan noget, der er en rigtig god historie - bagefter :-))

Ellen sagde ...

Pyhada - sikke en gyser - jeg ville have været halvdød af bare skræk, og når man har det sådan, tænker man jo ikke længere rationelt.
For selvfølgelig skal man da bare, som Lone skriver, dytte og dytte indtil der kommer nogen og frelser én. Eller have sat fuld power på varmen og blæseren - det er meget effektivt og hellere svede lidt end blive ædt af en tiger ;-)

Og så er det så uendelig let at være bagklog ;-) - har I været i Knuthenborg siden?

Mia Folkmann sagde ...

Tak for alle jeres kommentarer. Ja, set i bakspejlet (ha!) skulle vi selvfølgelig bare have tudet i hornet, men man bliver altså lettere febrilsk under sådanne omstændigheder.

Og ja, vi HAR været i Knuthenborg siden dengang, men det var IKKE i Golf'en... ;-)

Helle K. sagde ...

Det morsomste indlæg jeg har læst i dag :) Jeg drømmer om, at komme til Knuthenborg, men vil huske at tjekke bilen først.

Liselotte sagde ...

Sikke dog en sjov oplevelse, Mia - eller sjov er måske ikke det rigtige ord, men så nervepirrende og spøjs, men godt I kom helskindet gennem dyreparken ;-)

Mia Folkmann sagde ...

Helle: Jeg tror også, at jeg kigger bilen efter en ekstra gang næste gang... ;-)

Liselotte: Ja, den er i hvert fald sjov nu bagefter. Det er typisk os at komme ud for den slags... ;-)

Pia sagde ...

Jeg sad nærmest, med hjertet oppe i halsen og læste den spændende men også lidt uhyggelige fortælling. Heldigvis endte det godt.

Inge sagde ...

Hahaha.. skøn historie :-) fik I taget billeder af tigerne, når I nu sad der alligevel.. ;-))