mandag den 19. marts 2012

Engelske lydbøger

Jeg har før fortalt om min store begejstring for lydbøger. Den går langt tilbage, for den begyndte vist nogenlunde samtidig med mine rejser til England. Dengang købte jeg bøger på kassetter til brug i min walkman, og så traskede jeg lange ture i selskab med én af mine yndlingsforfattere.

Senere blev det til bøger på CD, som jeg brugte i bilen. Turen hele vejen til England føltes ikke helt så lang, når man blev holdt i åndeløs spænding af en timelang krimi.

audible.co.uk


Men så opdagede jeg Audible i England - og inden længe havde jeg meldt mig ind for at få månedens lydbog. Efterhånden har jeg et ret omfattende bibliotek, og jeg kan vælge mellem at downloade bare én bog ad gangen eller dem alle sammen. De ligger klar i mit eget personlige arkiv, og jeg kan hente dem lige så tit, jeg har brug for det.

Lige nu har jeg hele tre lydbøger i gang: Én med italiensk undervisning, som jeg hører, når jeg laver mad. På en eller anden måde kommer maden til at smage lidt bedre, når man bruger krydderier med rund, italiensk hånd. Så har jeg altid en god krimi i bilen, og endelig tager jeg en bog med i seng. Den skal helst være hyggelig og så tilpas afdæmpet, at den er til at falde i søvn til.

Jo, lydbøger kan bruges til mange ting... :-)

Foto: Iwona Grodzka 

15 kommentarer:

Madame sagde ...

Sikke en god idé, Mia!
Jeg er nok ikke helt så meget til lydbøger, som du er, da hele mit arbejdsliv har handlet om lyd og bøger - noveller, romaner osv. - men det er genialt at lytte til en bog, når man kører langt :-)

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, du har da haft rigeligt med lyd i dit liv - men det ER vældig smart, når man kører langt. Især hvis det er en bog, der kan holde én vågen... ;-)

Deborah sagde ...

Jeg er jo blevet medlem af Nota, og kan hente et tons bøger på dansk. Men der er flere af de bøger, jeg gerne vil læse, der kun findes på Engelsk, så jeg har overvejet at melde mig hos Audible også. Elsker også lydbøger. Lige nu "læser" jeg "Niceville/The Help" - den er god!

Anonym sagde ...

Hej
Hvordan bliver man medlem af Nota?

Jeg downloader ofte mine lydbøger fra www.altfortalt.dk eller netlydbog. Jeg savner danske lydbøger på Audible

Balsfjord og Malangen historielag sagde ...

Høres ut som du er omgitt av bøker døgnet rundt. ;)
Lydbøker er genialt, særlig når man kjører bil eller skal arbeide med noe praktisk. Jeg har malt mesteparten av huset med lydbok på øret.

Ha ei flott uke!
Klem fra Lill-Karin

Balsfjord og Malangen historielag sagde ...

Høres ut som du er omgitt av bøker døgnet rundt. ;)
Lydbøker er genialt, særlig når man kjører bil eller skal arbeide med noe praktisk. Jeg har malt mesteparten av huset med lydbok på øret.

Ha ei flott uke!
Klem fra Lill-Karin

Mia Folkmann sagde ...

Deborah: Jeg vil helst høre bøgerne på engelsk, for så lærer jeg sprog samtidig. Jeg skal lige ind og kigge nærmere på Niceville/The Help... :-)

Anonym: Nota kender jeg slet ikke, men jeg er stødt på mange steder, hvor man kan downloade danske lydbøger. Nu er jeg bare mest til engelsk for sprogets skyld... :-)

Lill-Karin: Ja, jeg brugte også lydbøger i stor stil, da jeg malede mit sommerhus. Og nu forbinder jeg Tom Clancy med hvid træbeskyttelse resten af mine dage... ;-) Knus

Ellen sagde ...

Tak for fif. Det har overhovedet ikke strejfet mig, at jeg jo må kunne downloade engelske lydbøger.
Er det hele bogen, man får?
Jeg har rigtig mange gange været ude for, at når jeg har villet købe lydbøger i UK, har det kun været uddrag af dem - i princippet lige som Det Bedstes (afkortede) Bøger, som du sikkert kender.
Faktisk var det næsten umuligt for mig at finde lydbøger, hvor jeg fik bogen i den fulde udgave.

Deborah sagde ...

Med hensyn til medlemskab af Nota/E17, så kan man kun blive det, hvis man har en diagnose, der berettiger til det. Se nærmere her.

Ellen - Med hensyn til almindelige lydbøger, så har de rigtig mange på biblioteket. Dem brugte jeg før jeg blev medlem af Nota. Og de er til fri afbenyttelse!

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Det er nemlig HELE bogen, man får hos Audible. I nogle tilfælde kan man vælge, om man vil have et uddrag eller en hel bog, så man skal lige kigge efter, hvad der står.

Da jeg købte kassetter var det altid uddrag, og jeg nyder, at jeg nu kan høre bogen i sin fulde længde.

Deborah: Så er det nok derfor, jeg ikke kender Nota/E17, men jeg ved, at man kan låne masser af lydbøger på biblioteket. Der er bare ikke så mange på engelsk, og jeg tror, at Ellen træner til sin halv-engelske tilværelse ligesom jeg gør, så hun vil nok gerne have dem på engelsk... ;-)

Ellen sagde ...

Nemlig - jeg låner masser af danske lydbøger på biblioteket, men jeg kan ikke låne nogen engelsksprogede.
Og du har haft de samme (irriterende) erfaringer med kassetter, kan jeg se :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Jeg har haft meget glæde af lydbøgerne på biblioteket, og da min svigermor var syg og lå på hospitalet, lånte jeg en masse til hende. Det var en stor succes.

Ja, og der var også det med kassetterne, at de lige pludselig kunne finde på at lave båndsalat - og på magisk vis altid på det mest spændende sted... ;-)

Deborah sagde ...

Mia, det vidste jeg så ikke lige (med hensyn til Ellen), men det er jo samme problematik jeg har. Ikke at jeg føler mit engelsk behøver opfriskning egentlig, men det skader da ikke.

Jeg meldte mig faktisk i går,og hentede min første bog.

Iøvrigt gik jeg tur på Ordrupvej i dag, og fandt ENDELIG ud af, hvor det er du holder til. Hvornår er du der?

Heart Design sagde ...

Jeg elsker også E-bøger. Først læser jeg godt en time i en god gammeldaws bog, og så hører jeg E-bog via IPhonen og inden der er gået 5 min. sover jeg. :D

Mia Folkmann sagde ...

Deborah: Nej, det kunne du da heller ikke vide, men Ellen har børn og børnebørn i England. De bor ikke så langt fra mig, så vi har mødtes derovre en gang...

Jeg er kun på Ordrupvej efter aftale, egentlig, men i denne uge skriver jeg Skønne Dage blad, for det skal i tryk på mandag. Du kan bare sige til, hvis du en dag vil op og kigge... :-)

Heart Design: Jeg gør tit præcis det samme. Jeg falder altid så godt i søvn til en lydbog, og på den måde holder den jo læææænge... ;-)