tirsdag den 14. juli 2015

Næste lille kapitel

Det næste lille kapitel i autocamperhistorien er - at få engelske plader på. Det kræver en del papirnusseri, og jeg er spændt på at se, hvor lang tid det tager...

Vi har tegnet en forsikring; vi har fået nye lygter på, der vender den "rigtige" (engelske) retning, for det er et krav - og vi er igennem første fase, hvor bilen er accepteret ind i landet. Så langt, så godt!

I går sendte vi papirerne ind til motorkontoret med bævende hjerter. For ligesom i Bruxelles, hvor de ville have det originale pas med (!) - så skal man her sende alle bilens originale dokumenter med. Hvad hvis de bliver væk i posten? Eller på motorkontoret? Hvem får problemer med at skaffe nye?

Selv om de blev sendt anbefalet, er der ingen garantier. Og jeg har det ikke rigtig godt, før de engelske plader sidder, hvor de skal. På vores nye hjem med hjul!!

Indtil da står autocamperen dér i indkørslen. Jeg er sikker på, at den ligesom jeg længes efter at komme ud på eventyr...!

6 kommentarer:

Fruen i Midten sagde ...

Det er noget af en marathon-opgave, I har givet jer selv der! Det bliver en stor dag, når I endelig kan trille ud på landevejene :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Ja, det ER det altså. Vi vidste godt, at det ville være slemt, men der var ikke rigtigt noget alternativ. De engelske autocampere er væsentlig dyrere, er indrettet meget anderledes end vi synes om (der er sjældent plads til passagerer f.eks.) - OG så er rattet i den "forkerte" side. Da vi skal køre rundtbåde i UK og Europa, foretrækker vi den side, vi er vant til... :-)

Jan sagde ...

Det er til at blive en bette smule forvirret af.....for os danskere, mig i hvert fald.......sidder rattet i højre side (som i England) eller i venstre som i Danmark ?

Påtænker selv at leje en autocamper næste år eller næste år igen og tage en smuttur til Nordkap (har været der 2 gange før i personbil og overnatninger på vandrehjem, campinghytter og kroer/hoteller undervejs).

Mia Folkmann sagde ...

Jan: Vi har købt vores bil i Belgien, fordi vi tilfældigvis fandt den dér. Men vi bor i England - og da man jo skal registrere bilen, hvor man har adresse, skal den have engelske plader.

Hvis du vil leje en autocamper, ville det måske være en idé at leje den i Sverige? Jeg tror, at det er billigere end at leje én i Danmark (du må bare ikke køre med den i DK, hvis du har bolig i DK). Håber, at det forklarer lidt...?! :-)

Ellen sagde ...

Betyder jeres engelske adresse så, at I gerne må køre i den i Danmark? Vi må jo fx ikke købe en i Sverige - eller - det må vi sådan set godt, men vi må ikke køre i den i Danmark i så meget som to minutter. Heller ikke, hvis vi lejer en i Sverige, som du var inde på i svaret til Jan ... til hvem jeg i øvrigt kan fortælle, at en tur til Nordkap i autocamper bare er det FEdeste :-D Kan kun anbefale det.
Jeg bliver en anelse nysgerrig: Hvilke nummerplader havde den på fra Belgien til UK?

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: En bil er knyttet til den adresse, man har. Så vi er altså nødt til at have en bil med engelske plader, når vores bopæl er i England. Så ja, vi må godt køre med den i Danmark, hvor vi IKKE har nogen bopæl.

Nej, man må ikke køre i Danmark med en bil fra Sverige, hvis man har bopælsadresse i DK. Jeg ved, det er noget, man ser meget alvorligt på. Men man må godt leje en autocamper i Sverige - eller i Tyskland eller et tredje sted - hvis man bare holder sig væk fra danske veje.

I Belgien fik den belgiske transitplader på. De gælder hele juli, men de skulle jo bare gøre det muligt for os at køre til UK. Og nu står bilen altså her og venter pænt på engelske plader. Det er virkelig ikke noget for en utålmodig sjæl, skal jeg hilse og sige... ;-)