torsdag den 13. august 2015

Advarsel: Pas på Dartford Tunnel ved London

Hvis man selv kører i bil rundt om London, kan man vælge af tage turen gennem Dartford Tunnel. Det er IKKE anbefalelsesværdigt - men kan selvfølgelig være uundgåeligt!

Ikke bare kan turen gennem tunnellen være usædvanligt rædselsfuld, rent trafikalt, men man kommer også i en fælde, hvis man ikke er opmærksom på reglerne.

Vi har ikke været gennem tunnellen i mange år, og sidst, vi var det, skulle man smide afgiften på omkring tyve kroner i et net. DET er nok længe siden, for da jeg sidste gang sad klar med mønterne, var der ingen net. Der var heller intet betalingsanlæg eller andre muligheder for at betale afgiften.

Efter en tid kom der et brev fra Dart Charge via Europark med en opkrævning på 26 kr. Beløbet skulle betales inden en vis frist, og da vi var i England og først kom hjem til brevet efter fristens udløb, skyndte jeg mig at betale de 26 kr.

Men nej, så nemt slipper man ikke. Et par måneder efter dukkede et nyt brev op, og beløbet var nu vokset anseeligt. De 26 kr. var stadig medtaget.

Også denne gang kom vi tilbage til brevet efter fristens udløb, og vi prøvede frustreret at ringe for at sikre os, at vi betalte det korrekte beløb, så sagen kunne afsluttes. Men der er INGEN at ringe til; kun en ulden og uforståelig telefonsvarer.

Men man kunne skrive - og da vi havde skrevet fik vi følgende (automatiske) svar:

Tak for Deres meddelse.

Deres sag er sat i bero, og er under behandling indtil en afgørelse af Deres indsigelse er taget. Dette kan indebære at den videresendes til den relevante myndighed for en afgørelse. Bemærk venligst at dette kan tage op til 42 dage.

De vil blive underrettet så snart der er taget en beslutning. Hvis Deres kommunikation angår nogen anden sag, vil det blive videresendt til den relevante afdeling.

Med venlig hilsen,

Repræsentations & Appelafdelingen
Euro Parking Collection plc

* Venligst svar ikke på denne meddelelse.

Sagen blev blot IKKE sat i bero. Vi hørte aldrig mere - ikke før i går, hvor vi modtog en ny opkrævning. Denne gang er beløbet vokset til 1157 kr. - og de betalte 26 kr. er STADIG medtaget.

Behøver jeg at sige, at jeg vil gøre alt for at undgå at køre gennem Dartford Tunnel fremover...

PS. Jeg har senere fundet ud af, at man kan gå ind og indbetale afgiften på den engelske regerings hjemmeside. Men det er ikke specielt nemt, og hvis man er turist, er det måske ikke noget, man lige har mulighed for...

8 kommentarer:

Karin Wiehe sagde ...

TAK for info. Det vil vi undgå.

Ellen sagde ...

Måtte lige tjekke, men jo, det er den, vi også har været igennem, men det er også en del år siden. Den er jo næsten umulig at undgå, hvis man kommer sydfra og skal til Harwich.
Sikke en historie. Min (ikke særlig store; éngangs-) erfaring med den slags myndigheder i UK er dog god, forstået på den måde, at de lader en slippe for at betale andet end det oprindelige beløb, hvis man har sine argumenter i orden.
Vi får afslutningen at se, ikke? Det er jo et helt drama, dette her ... :-)

Mia Folkmann sagde ...

Karen Wiehe: Selv tak :-)

Ellen: Hmmm, ja, forsåvidt. Men det kræver, at der er nogen, man kan komme i kontakt med. Efter vores "autocamperhistorie" er jeg nu ikke så sikker på, at de engelske myndigheder er nemme at have med at gøre. De er meget venlige, men ikke specielt samarbejdsvillige...

I dag har jeg prøvet at kontakte dem via deres Facebookside. Måske lykkes det at få fat i andet end en automat. Måske...

Jeg skal nok fortælle, hvad det ender med. Jeg gætter på, at vi kommer til at punge ud...

Miri Vandre blandt ege sagde ...

Som de unger OMG !!!
Hvor vi mennesker dog gør verden kompliceret for hinanden :) Håber virkelig I slipper for at betale alle de penge.

Fruen i Midten sagde ...

Vildt! Og ikke på den gode måde :-( Håber, du får held af at komme igennem til et levende (og forstående) væsen.

Mia Folkmann sagde ...

Miri: Ja, du har ret. Al den automatik gør ikke livet nemmere for almindelige mennesker...

Fruen i Midten: Jeg håber også, at det kan lade sig gøre.....

Madame sagde ...

Det er jo en ren gyser - tusind tak for advarslen. Hvor er livet dog blevet kompliceret ...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg ved ikke, hvorfor det skal være sådan - men du har ganske ret; livet er blevet meget kompliceret...