mandag den 28. november 2016

Altid adoptere

Jeg har hele mit liv omgivet mig med dyr af forskellig slags, og stort set alle er dyr, der er adopteret efter andre eller kommet flyvende/tilløbende af sig selv.

Mine erfaringer med disse mange "adoptivbørn" har altid været positive, og jeg kunne ikke drømme om at købe et dyr, når så uhyggeligt mange trænger til gode hjem.

Det sidste "skud på stammen" er jo Gussi (Gucci), der har tilbragt 4 år af sit liv i et spansk internat. Vi fandt ham ved et tilfælde, og for ti måneder siden blev han en del af vores liv. Og selv om jeg aldrig har haft hund før, og selv om det lille kræ har vendt op og ned på vores liv på mange måder, så ville jeg ikke undvære ham.

Sådan er det med mig og dyr. De besætter min sofa og mit hjerte, og jeg vil ikke have det på nogen anden måde...

Filmen herunder viser Gussi, da han var i det spanske internat. Og billedet herover viser ham, da vi sad og hyggede os i Brugge (det er hunden til højre)... ;-) 


6 kommentarer:

Ellen sagde ...

Jeg kan nu heller ikke se nogen grund til at købe, når man kan få, men nogle går jo meget op i race og stamtavle og den slags.
Og så husker man nok kun de dårlige historier - min fætters datter havde også en lille hund med hjem fra Spanien, men den var sindssyg. Virkelig! Den overfaldt folk uden varsel, og da det var gået ud over et barn, var de nødt til at aflive den. Jeg tror dog på, at der er flere gode historier end dårlige :-)

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Ja, det med stamtavle etc. er jeg ret ligeglad med. Og selvfølgelig MÅ der være dårlige historier også - nogle af hundene har jo været udsat for uhyrligheder, der kan drive enhver lille sjæl til vanvid... Jeg har dog aldrig selv oplevet eller hørt om noget i den stil.

Lisbeth sagde ...

Samme her..alle vores nuværende dyr er adopterede gadehunde fra Polen og omplaceringsdyr.
Men du skulle vel betale et adoptions gebyr?
Vores gadehunde kostet 3000.- men det var med EU pas, dyrlægeattest, sterilisation og vaccinering..:-)
De må jo ikke komme ind i landet uden.
Kattene er enten hentet hos dyrlægen, tilløber eller killinger født i stalden.
Har haft de bedste oplevelser med alle vores hunde..de er de mest taknemlige og glade dyr når man tænker på hvad de har været udsat for inden.

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Ja da, der er mange omkostninger ved adoptioner. Vi betalte også omkring 3000 kr., for Gussi skulle have chip og de andre ting, du nævner - og vi rejser jo med ham frem og tilbage over grænserne. Men den forening, der tager sig af gadehundene, har masser af omkostninger i forvejen, så det er forståeligt nok. Vi skulle i øvrigt også godkendes som "plejeforældre" gennem en personlig samtale, så de var sikre på, at dyrene ikke kom fra asken til ilden. Meget fornuftigt! Ja, kattene fik vi dels fra nogle, som ikke længere "gad" have dem - og dels tilløbere eller fundet i vejkanten med en overkørt mor. :-(

Lisbeth sagde ...

Nåel lille Gussi, hvor er det dejligt at han er havnet hos jer to dejlige mennesker. Det må have været et stressende liv der på internatet.
Jeg er ikke så afklaret over adoption af hunde, hvorimod jeg godt kunne hente en kat fra et internat. Jeg ved ikke hvorfor, for det giver jo god mening og jeg kender flere som med succes har adopteret hunde fra udlandet.

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Ja, det må have været stresset og tænk, at han har været der så længe. Men han tog det i strakt pote, og det samme gør han med vores omstrejfende liv. Han falder til de forskellige steder lige så hurtigt, som vi gør. Når bare vi er sammen... ;-)

Jeg tror sagtens, at du kunne adoptere en hund på et tidspunkt - eller en kat. Men på en eller anden måde har jeg på fornemmelsen, at katte selv forstår at slå sig ned, hvor der er ledigt. Mange af mine misser er kommet af sig selv - man skulle tro, de vidste, at de var velkomne... :-)