fredag den 4. november 2016

Skønne dejlige dage

Jeg elsker efteråret! For mig er der ikke noget bedre end at sparke til blade i en gylden park og blive rusket igennem af blæsten. Og vi har haft så mange herlige dage af den slags - både i Skotland og herhjemme.

Den lille hund er altid frisk på en travetur, og han er sjov at gå med, fordi han finder på. Pludselig ser han på mig... "skal vi ikke lige gå den vej"? - og jeg tænker "ja, hvorfor ikke?".

På den måde ser vi nye steder og finder nye veje. I øjeblikket bor vi en uges tid hos min mor, så det er Gentofte og omegn, der bliver udforsket, og selv om jeg selv har boet her i årtier, så er det stadig muligt at finde nyt...

Også de gamle kendinge bliver besøgt. Deriblandt Brandts fine lille haveanlæg, der ligger lige ved siden af Ordrups smukke kirkegård. Haven blev anlagt for 100 år siden, og den ser stadig nogenlunde ud, som den gjorde dengang, hvor hr. Brandt var stadsgartner i kommunen.


8 kommentarer:

Lisbeth sagde ...

Det lyder hyggeligt med et smut ind i den dejlige "Brandts have". Jeg har et blødt punkt for den have fordi jeg passede den som ung gartner i Gentofte kommune.
Der er mange skønne grønne steder i Gentofte kommune og også mange dejlige veje at gå på, hvor man kan kigge lidt ind gennem hække og se på flotte store huse;))

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Nej, hvor sjovt, Lisbeth. Jeg vidste ikke, at du havde været gartner her. Det må have været dejligt at passe den fine Brandts have, men nu har du jo din egen, der er mindst lige så fin... :-) Ja, jeg elsker også at kigge på de flotte huse...

Lisbeth sagde ...

Den have har jeg aldrig opdaget selv om jeg har boet både i Gentofte tæt på søen og mosen og i Ordrup.
Men nok fordi vi som hunde ejere nok mest kom i mosen, gik rundt søen eller kom i Bernstorffsparken..:-)

Mia Folkmann sagde ...

Lisbeth: Den ligger også godt gemt; jeg faldt over den ved en tilfældighed for mange år siden. Nu, hvor jeg selv er blevet hundejer, går jeg tur med Gussi på kirkegården med de store skovtræer, og så smutter vi lige indenom i haven :-)

Lone sagde ...

Jeg elsker også efteråret af samme grund :-)

Vores hunde viser os mange forunderlige veje og stier. De har næse for det :-)
Jeg kender godt det spørgende blik, hvor man bliver spurgt, om vi ikke skal gå den vej. Og som du siger - hvorfor ikke?
Jeg har endnu ikke luftet hund, som ikke har givet mig helt specielle oplevelser.

Det er så dejligt at læse, at I har så stor glæde af Gussi.

Mia Folkmann sagde ...

Lone: Ja, de har nemlig næse for det :-) Vi er så glade for Gussi, der er forbavsende velopdragen (forbavsende fordi vi jo ikke har opdraget ham, men "arvet" ham). Han er sød og venlig over for mennesker og børn - dog ikke altid over for andre hunde, som han godt kan snerre af. Men så igen, hvis man har været i et internet med 300 hunde i over 3 år, kan man nok godt være træt af dem... ;-)

Marianne sagde ...

Jeg er også meget glad for både efteråret og Gartner Brandts have :)
Der er som regel ikke særlig mange mennesker der, når jeg har været der, så det føles som om man har haven for sig selv - virkelig en unik plet i Ordrup - og ja, kirkegården ved siden af er også skøn at gå tur i og med mange fine grave; nogle af vores kendte skuespillere ligger begravet her, bl.a. Poul Reichardt :)

Mia Folkmann sagde ...

Marianne: Nej, der har heller ikke været ret mange, når jeg har været der. Ordrup kirkegård er skøn; minder nærmest om en lille skov, og jeg lærte som barn, at kirkegårde er dejlige, fredfyldte områder. Så jeg går ofte sådanne steder og kikker på grave - har nu ikke fundet Poul R. endnu... ;-)