onsdag den 23. november 2016

Tiden løber

Jeg er nok ikke den eneste, der synes, at tiden løber. Min far sagde altid, at tiden løb hurtigere, jo ældre man blev - og der er noget om det.

Men jeg har også bemærket, at der er stor forskel på, hvordan man lever sit liv. Når man har nogenlunde ens dage med det samme mønster, så piler tiden afsted. Når man derimod har stor afveksling i tilværelsen, så går tiden ned i gear.

Jeg mærker en tydelig forskel på de uger og måneder, hvor vi kører rundt i autocamperen. Vi flytter os jævnligt, ser nye steder og oplever en masse - og efter en tid ser vi på hinanden og undrer os over, at vi f.eks. kun har været afsted i en uge.

Men når vi, som nu, bor i sommerhus og hurtigt etablerer rutiner med arbejde, lange traveture med hunden og afslapning... så går dagene hurtigt over i hinanden, så at sige.

Jeg er glad for forandringen, for jeg er glad for begge dele. Jeg er glad for roen i hverdagen, når vi er i hus - og jeg elsker mit omflakkende liv, når den tid kommer.

I går gik jeg vores lange tur fra huset og ned til stranden, der var helt øde med undtagelse af en fisker, der brød den rolige havoverflade med sin snøre.

Hunden nød det; jeg nød det - og samtidig glæder det mig, at jeg om nogle måneder skal på farten igen.

Forandring fryder... :-)

9 kommentarer:

Ellen sagde ...

Nemlig. Det er jo også derfor, der er forskel på hverdag og ferie.
Jeg er meget uenig med dem, der hævder, at "nu har vi jo ferie hver dag". Nej, vi har ikke. Vi har en anden hverdag end den vi havde, da vi arbejdede, og ferie er, når vi er ude at rejse.

www.skøreliv.dk sagde ...

Det ser virkelig også vidunderligt ud!
Ja, tiden er noget mærkeligt nå'ed, som Kaj og Andrea sang tilbage i 70'erne...
I øjeblikket undrer jeg mig over, at mine børn synes, at tiden går stærkt. Det syntes jeg bestemt ikke som barn, så jeg spekulerer lidt på, hvad det er nutiden 'gør' ved tiden?

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Nej, ferie er det ikke; vi arbejder jo både her og dér. Ellers kunne det slet ikke fungere, rent økonomisk. Så det er en anden form for hverdag, men en betydelig BEDRE form for hverdag, synes jeg. Sjovere og mere afvekslende.

skøreliv.dk: Du har helt ret; jeg syntes bestemt heller ikke, at tiden gik stærkt, da jeg var barn. Mine skoleferier var evindelige, kan jeg huske - og i det hele taget var det ikke noget, jeg tænkte så meget over. Jeg kan godt forestille mig, at nutiden er mere stressende - men hvorfor er den mon blevet det?

Frk. Anemone sagde ...

Ja, tiden er et sjovt fænomen, man forstår ikke hvor den bliver af, og din betragtning om at dagene går ekstra hurtigt i hverdagen er jeg enig i. Ferierne flyver såmænd også afsted, men da har man en sikker fornemmelse af at få en masse mere med.

Mia Folkmann sagde ...

Frk. Anemone: Ja nemlig. Man føler, at man fylder sit liv med sjove oplevelser - eller i hvert fald oplevelser - så man SPILDER i det mindste ikke tiden ;-)

www.skøreliv.dk sagde ...

Ja, det er mærkeligt. Måske er det stressen. Og al underholdningen?

Mia Folkmann sagde ...

skøreliv.dk: Du må tage ungerne med ud i en autocamper... ;-) Eller en narrowboat... så kan det dårligt gå mere langsomt... på den gode måde ;-)

Lone sagde ...

Man skulle ellers mene, det er omvendt. At tiden gik langsommere, når dagene ligner hindanden og at den fløj af sted, når man oplever en masse.

Jeg er en af dem, som syntes tiden flyver af sted.
Allerede når jeg vågner om morgenen føler jeg, at jeg har travlt for at nå det hele den dag.

Du har givet mig noget at tænke over, Mia.

Måske er mine dage for ensformige, selvom jeg syntes de er fyldt med oplevelser med Teddy's og mine daglige lufteture. Lufteturene (to korte og to lange) er fastlagt af ham selv. Der er ikke meget rum til udskejelser udover det mht. særlige oplevelser.

Det er lidt ærgerligt, at tiden flyver af sted, fordi dagene måske er for rutineprægede. Det skal der tænkes over :-)

Men spilder tiden gør jeg dog ikke. Hvert minut på dagen nydes i fulde drag :-)

Mia Folkmann sagde ...

Lone: Det er aldrig spild af tid at gå ture med sin hundeven - det er en stor glæde, har jeg fundet ud af. Men jeg er blevet meget opmærksom på det med tiden, for jeg har ikke LYST til, at den flyver - der ER så meget, jeg gerne vil... Derfor har det også været godt at opleve, at tiden netop i autocamperen går noget mere langsomt. Det kan sikkert gælde på anden vis også, men det er bare den erfaring, jeg har gjort mig. :-)