onsdag den 9. august 2017

Udflugt til Fejø

I går tog jeg med en veninde til Fejø. Vi mødtes i Kragenæs havn og tog den korte tur over vandet. Et kvarter efter kørte vi rundt på stille landeveje med udsigt til hav og smuk natur.

Vejret var med os, så vi kunne spise god æggekage uden for den gamle (nye) kro, og derefter besøgte vi "Den helbredende have". Et dejligt, fredfyldt sted med blomster i massevis, og vi nød bare at sidde midt i alt det grønne og se på svaler og sommerfugle.Personligt holder jeg meget af haver, der ikke er for velplejede, og jeg er sikker på, at fugle, insekter og i det hele taget alle naturlige væsener også holder mest af den slags. Jeg var især så begejstret for en blomstrende plante med en helt fantastisk duft, for den var fuldstændig besat af bier. Jeg kender den ikke - er der mon nogen af jer, der ved, hvad det er?

*En læser på Facebook har fortalt mig, at det er en kæmpe silkeplante, der egentlig er fra Nordamerika...Bagefter kørte vi ud til møllen, der til min store fortrydelse havde lukket. Jeg havde nemlig sat næsen op efter lagkage, som er det bedste, jeg ved... Men det må blive en anden gang...

I stedet nød vi kaffe og is i Dybvig havn. Og på vejen tilbage købte vi blommer og røget laks med hjem, før vi tog turen til Halsted og hjemlige omgivelser.

Jeg holder meget af udflugtsdage... :-)


7 kommentarer:

Fruen i Midten sagde ...

Tarveligt med den lukkede mølle, men ellers lyder det som en dejlig tur :-)

Mia Folkmann sagde ...

Fruen i Midten: Det var meget tarveligt!! Men vi havde en dejlig tur alligevel :-)

KirstenLN sagde ...

Kan det være en oregano, bierne var vilde med?

Mia Folkmann sagde ...

KirstenLN: Det ville de have været, og der var også oregano...

Men denne her plante var meget "eksotisk" i hvert fald i Danmark - og en læser på Facebook har vist fundet frem til den. En kæmpe silkeplante, der oprindeligt stammer fra Nordamerika og er vigtig for sommerfuglen Monarken. En virkelig speciel plante, men bierne elskede den - og den duftede vidunderligt :-)

Ellen sagde ...

Jamen så ved du jo, hvad du skal finde og plante i haven :-)
Udflugter er skønne, og Fejø ser ud til at være god at gæste - meget hyggelig at se på.

Ellen sagde ...

PS: Jeg måtte lige google kæmpe silkeplante - har du set hvilke fantastiske frugter den har? https://www.bakker.com/da-dk/p/kaempe-silkeplante-M26414

Mia Folkmann sagde ...

Ellen: Er de ikke kære? Små grønne frugtfugle. Ja, jeg skal helt sikkert have sådan nogle... :-)